Tomáš Vrábel
27. prosince 2016 • 21:44

Dvacítka potřebovala před MS facku. A teď přišla další

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle nebyla příprava na pohlazení ega a sebevědomí. Česká reprezentace do dvaceti let se před mistrovství světa utkala dvakrát s Kanadou a jednou s USA. Odešla se skóre 0:17. Následným skalpem Finska 2:1 na úvod šampionátu šokovala. Jenže pak přišla porážka se Švýcarskem v prodloužení 3:4. Ztracené dva body…



Ve zmíněných přátelících se toho moc nedařilo. K tomu se zranil elitní útočník Lakatoš. Ne, dvacítka neměla před MS nejlepší vyhlídky. Ale první ostrý zápas veškeré dosavadní hypotézy roztrhal.

Mladíci byli koncentrovaní, jen jednou faulovali, rapidně se zlepšili ve všech herních činnostech. Debakly od zámořských velmocí a střet úspěšným Finskem byl náročným testem. Avšak úspěšně ho splnili.

Do puntíku se drželi vytyčeného plánu. Nebyl prostor na žádnou nedisciplinovanost. Před Finskem se tak zřejmě českých hochům stáhly hýždě.

Ale nic netrvá věčně. A ona disciplinovanost českého nároďáku trvala jen chvíli. V dalším mači se Švýcarskem totiž padaly góly po zbytečných faulech. Nepřiměřená a zbytečná agresivita způsobila, že Švýcaři se dostali i do dvougólového vedení. Střelecká i herní převaha přišla vniveč.

Přesto je i na této porážce 3:4 v prodloužení něco sympatické. Čeští teenageři se nevzdali. Znovu vstřelili gól v poslední minutě, když Filip Chlapík vyrovnal na 3:3. Jeho formace byla na ledě přes dvě minuty jen proto, aby stáhla manko.

Povedlo se jí to.

Kouč Jakub Petr tak má se svým týmem na čem stavět. A výjimečně u této stavby by bylo nejlepší, kdyby trvala co nejdéle.

Adam Musil na švýcarského brankáře nevyzrál
Adam Musil na švýcarského brankáře nevyzrál

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud