Václav Kotal
6. prosince 2017 • 14:27

Krmenčíkův odchod asi nehrozí, i tak by to Plzeň nepoložilo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podzimní část soutěže je u konce. Plzeň vede ligu s obrovským náskokem, který nejde promrhat. Čtrnáct bodů čtrnáct kol před koncem je neskutečně luxusní postavení. Ať přemýšlím, jak přemýšlím, Viktoria v současné pohodě a nastavení všech lidí v klubu, by na jaře neměla mít problém. Vše směřuje k přímému postupu do Ligy mistrů a každý si umí spočítat, co to pro český klub znamená. Spoustu finančních prostředků. 



Mám dojem, že ani případný odchod některé z opor by týmu Pavla Vrby neuškodil. Na podzim se nejvíce ukázal Michael Krmenčík. V jednom ze svých předchozích příspěvků jsem poukazoval na jeho zakončení z prvního dotyku. Proti Jablonci to opět předvedl. Nejen při druhé brance, kdy míč do sítě uklidil přesnou ranou k tyči, ale i při úvodním gólu. Přebral míč od Daniela Koláře a v náběhu levačkou zakončil k tyči. Perfektní moderní akce.

Kdyby Krmenčík v zimě Plzeň opustil, což ovšem dle vyjádření představitelů v klubu asi nehrozí, jsem přesvědčený, že by ho Viktoria uměla nahradit. V záloze má především Jakuba Řezníčka, který je podobným typem fotbalisty. I on se umí prosadit a dát branku. Vůbec bych se toho nebál. Viktoria hraje suverénně nejlepší fotbal u nás. I když na evropské scéně to někdy nebylo úplně ono a především v defenzivní činnosti se nevyvarovala chyb, postoupila do jarní fáze Evropské ligy.

Plzeň je pod Pavlem Vrbou týmem s vynikajícími křídly, jež v ofenzivě podporují krajní obránci. Ať na jedné straně David Limberský , tak na druhé Radim Řezník . Je logické, že tak útočně laděné mužstvo v některých fázích utkání může mít vzadu starosti.

Pokud bych vedl tým proti Plzni, určitě bych se soustředil na dokonalou organizaci hry s akcentem právě na krajní prostory. Zde musí dojít ke zdvojování a součinnostech při bránění, jinak se suverén HET ligy nedá ubránit.

Plzeň - Jablonec: Kolář trefil tyč, Krmenčík propálil všechny a Plzeň vede 2:0
Video se připravuje ...

Co je pro mě největším zklamáním soutěže? Jednoznačně výkony Sparty a také Mladé Boleslavi. Právě oba kluby se potkaly v posledním zápase podzimu. Letenským pomohly dva rychlé góly. Oba padly po výborných centrech ze stran. Stejně tak i třetí gól. Pokud se situace z křídelních prostor zahrají kvalitně, jsou pro obranu strašně nebezpečné. Hře Sparty rozhodně prospěly výkony Eldara Čiviče a Srdjana Plavšiče. Oba jsou to mladí hráči, na soupeřově půlce dovedou být silní. Přesně takové typy v klubu potřebují.

Mladá Boleslav chvílemi slušně kombinovala, ale směrem k brance Sparty nebyla schopná dohrát žádnou akci. Navíc má obrovské problémy v obraně, obdržela devětadvacet branek. To si takové mužstvo s tak silným zázemím nemůže dovolit.

V tomto utkání došlo také k premiérovému použití videa v naší lize. Určitě je to dobrá věc, technologie jdou dopředu, zavedení takové pomůcky soutěži jen prospěje. Hodně sleduji italskou ligu, kde je videorozhodčí v permanenci každou chvíli. Jen si nemohu odpustit poznámku, že použít video pouze v jednom utkání je nešťastné. Pak to narušuje regulérnost soutěže, někdo si může připadat mezi rovnými rovnější. Všichni přece chceme, aby takovou možnost měly všechny kluby ve všech zápasech.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud