Vladimír Vůjtek
20. října 2017 • 11:19

Kubalík je střelec. Klidně může jít po Růžičkově rekordu a dát 40 gólů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třinečtí Oceláři v pátek hrají s Plzní. Bude zajímavé sledovat i vzájemný souboj střelců Martina Růžičky a Dominika Kubalíka. Střelecký rekord Martina Růžičky ze základní části je čtyřicet gólů. To by mohl Kubalík dát.



Už dva roky je na špici střeleckých tabulek, v Tipsport extralize se prosazuje pravidelně. A teď má k ruce navíc ještě lepší a silnější spoluhráče. Vrátil se Milan Gulaš, který umí zatáhnout puk, umí jej nahrát. Je tam Tomáš Mertl, který má také skvělou nahrávku i střelu. I z toho může Dominik těžit. Pořád má sice teprve dvacet dva roků, ale už je to přece jenom zkušený hráč, za gólem jde každý zápas. Je to střelec. A daří se mu už třetí rok, takže to není náhoda.

Čtyřicet gólů na základní část je pro Kubalíka hratelných. Když jich má čtrnáct po první čtvrtině. Samozřejmě, může přijít slabší období, ale on skóruje pravidelně. I na hřištích soupeřů. A doma je Plzeň ohromně produktivní, umí perfektně přesilové hry a on je koncový hráč. Rekord je hratelný. Pokud tedy nepřijde nějaké zranění. Což bych mu pochopitelně nepřál.

Plzeň má nebezpečné všechny lajny, těžko se brání. Hlavně doma. Tam mají průměr kolem šesti gólů na zápas (5,71), jsou v pohodě. A když jako trenér vidíte, že to hráči lepí, necháte ho hrát. Šetřit jej nejde, takže mu dáváte normální hrací čas. Samozřejmě, když jej posíláte na přesilovky, dostává tím čas navíc a on ho dokáže využít, prosazuje se. Nemá cenu hráče v takové fazoně a laufu nějak šetřit, nebo schovávat. Jen ať střílí!

Plzeňští hodně těží z přesilových her. Jasně, všechny přesilovky se dají ubránit, když máte dobrého brankáře. Když se na ní ale sejde pět silných hráčů, kteří si umí udělat prostor, načasovat přihrávku, uvolnit se a přesně si nahrát, tak se to dá ubránit fakt těžko. Když jsou rozjetí, je to složité.

Uvidíme, co s plzeňskými přesilovkami udělá zranění zkušeného obránce Petra Kadlece. Právě z jeho práce v přesilovkách Dominik hodně těží. Z jeho přihrávek a z jeho čtení hry. Uvidíme, jak mu to půjde, když tam Kadlec nebude. To se taky může na produktivitě podepsat.

Že by Kubalík atakoval i absolutní rekord Milana Nového, který v základní části dokázal nasázet 59 gólů (sezona 1976/77), to už v dnešní době asi nejde. To by muselo extrémně vyjít opravdu všechno. Zdraví, forma, silný tým. A muselo by se to všechno hrát na jednu formaci. Přesně tak to na Kladně hráli, když byli s Milanem Novým mistři.

Navíc je tu ještě jedna věc. Osobně si myslím, že tady Kubalík nedohraje celou sezonu. Předpokládám, že dřív nebo později po něm ze Švýcarska sáhne Ambri, se kterým podepsal smlouvu po nevydařené štaci v Rusku. Určitě jej hodně sledují a dobře vidí, že se mu daří. Že má výbornou bilanci. Proto si myslím, že do Švýcarska odejde a doma tuto skvěle rozjetou sezonu nedohraje. To je můj názor, nemusí to tak být, ale jsem přesvědčený, že Dominik do zahraničí ještě v této sezoně vyrazí.

Plzeň - Liberec: Poslední gól zápasu vstřelil Dominik Kubalík, 5:1
Video se připravuje ...

Dotazník bratří Kubalíků: Kdo je mamánek? Kdo proletěl dveřmi?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud