Zdeněk Janda
29. dubna 2016 • 22:35

Bravo! Český tým proti silnému Švédsku ukázal, že se nenechá zahanbit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z 2:7 na 7:1? Hm… Tomu se říká pomsta. Takže bravo! Čeští hokejisté přejeli Švédy po výkonu, který odšpuntovala elitní formace, potom ji dokonaly ostatní. Byla to přitom velká zkouška.



V předešlém zápase inkasovali Češi sedmičku, navíc ze zámoří přilétly další omluvenky. Včetně od toho nejslavnějšího adresáta s číslem 68. Aby toho nebylo málo, zranil se útočník Jiří Sekáč, takže do včerejší partie šel český tým jen s trojicí zámořských posil. A s pocuchaným sebevědomím.

Jenže byla z toho rekordní výhra 7:1! Odveta se povedla impozantně. A český tým ukázal, že i když podle jmen to není až taková hitparáda jako v jiných letech, tak optimismus se může přihlásit o slovo. Na papíře se zápasy nevyhrávají. Způsob, jakým nadšené mužstvo smáznulo Švédy, dal jasný signál: Tenhle tým se nenechá zahanbit!

Přesně tohle je pro hráče motivace. Dokázat, že to jde i bez dalších injekcí z NHL. Že to jde s pracanty, které sice šampionáty ještě v minulosti neošlehaly, ale teď přichází jejich čas.

Teď jde o to, aby hráči odehráli podobným způsobem i další partie. A ne až poté, co schytají debakl. Na šampionátu už moc prostoru na žehlení nebude.

John Norman skončil v bráně Pavla Francouze
John Norman skončil v bráně Pavla Francouze

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud