Zdeněk Janda
15. dubna 2017 • 22:04

Takhle nastavená Kometa si historickou šanci pláchnout nenechá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo by to čekal? Hokejový Liberec balancuje nad propastí. Po dvou domácích zápasech prohrává ve finále 0:2. A čelí historické výzvě. Po loňské suverénní jízdě dokázat, že se umí vyhrabat i z této polízanice. Kdyby na druhé straně nestála Kometa, věřil bych tomu. Ovšem nevěřím, že mužstvo kolem Martina Erata by něco takového dopustilo.



Kam se poděli hladoví Tygři? Tým, který vždycky žene před zápasem heslo: Lov začíná! Kde byl ten Liberec, který v minulé sezoně soupeře deptal a v play off prohrál až ve finále dva zápasy se Spartou?

Ne ne. Mistr už nerozsévá strach. Dva domácí zápasy to ukázaly. Liberec měl pasáže, kdy Kometu zmáčknul, ale těch bylo na jeho poměry málo. Zoufale málo. Proto prohrává. Proto Kometa vede 2:0 a nakukuje do hokejového ráje.

Stačí dvě výhry a titul po 51 letech je doma. Vím, že i tak to může být zatraceně těžká práce. Sport bývá zrádný, nevyzpytatelný. Pokud by to nebyla současná Kometa, věřil bych, že ještě není hotovo. Ale nevěřím, že si tenhle tým takovou šanci nechá utéct. Na to má ve svém středu až moc osobností.

Liberec - Kometa Brno: Hrdina Komety Kvapil! Rozhodl zápas a Brno vede sérii 2:0
Video se připravuje ...

Hlavně Martina Erata. Ostříleného mazáka, jenž se do Česka vrátil právě pro to, aby si po sezoně sáhl na pohár. V nohách téměř 900 zápasů v NHL. Kupu zkušeností z reprezentace. Tři olympijské turnaje. Hlavu má nastavenou tak, že přesně ví, co si tato situace žádá. Nedopustí, aby někdo z týmu podlehl euforii. Tohle si pohlídá.

A nejenom on. Ale i další osobnosti. Hlavně obránce Ondřej Němec, mistr světa z Německa. Prototyp vítězného lídra. A majitel Libor Zábranský, jenž si stoupl v sezoně na střídačku. Jeho klid funguje. Stejně jako hráčské zkušenosti. Kometu za triumfem popohání i historická výzva. 51 let bez titulu. Tak dlouho hokejová bašta lační po zlatu.

Teď je to blízko. Hodně blízko. U jiného týmu bych si troufnul říct, že může zapracovat psychika, úlek z toho, že sen se opravdu může stát skutečností. Ale u aktuálně nastavené Komety vsázím na druhou možnost.

Na tu titulovou. Liberec (nejspíš) trůn opustí. Pokud na něm zůstane, bude to od Filipa Pešána trenérský majstrštyk. Můžu se plést, to ano. Ale myslím, že extraliga přivítá nového vládce. Toho hladovějšího.

Ján Lašák inkasuje gól v prodloužení
Ján Lašák inkasuje gól v prodloužení

MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 4. • 17:00
Bílí Tygři Liberec
Bílí Tygři Liberec
3:4
ONLINE
15. dubna
17:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 16:54. Derner, 37:01. Lakatoš, 48:25. Lakatoš

Hosté: 13:08. M. Erat, 26:30. M. Erat, 47:26. R. Zohorna, 64:17. M. Kvapil

Sestavy

Domácí: Lašák (Will) – R. Šimek, Ševc (A), Mojžíš (A), Derner, Plutnar, Jánošík – Lakatoš, P. Jelínek, Radivojevič (C) – Valský, Bulíř, Svačina – Bartovič, Bližňák, L. Krenželok – J. Stránský, Vantuch, Ordoš – A. Dlouhý.

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – Trška, J. Krejčík, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, Zábranský – M. Erat, Hruška, M. Kvapil – Vondráček, Čermák (C), Dočekal – Haščák, V. Němec, Zaťovič (A) – Mallet, H. Zohorna, R. Zohorna – T. Havránek.

Rozhodčí

Hradil, Mrkva – Barvíř, Blümel

Stadion

Home Credit Aréna

Návštěva

7 500 (vyprodáno) diváků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud