Zdeněk Janda
6. května 2017 • 21:13

Superútok může "Pastovi" pomoct. Jeho čas ještě přijde

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva zápasy na hokejovém šampionátu, z toho jedna prohra, jedna výhra. Ruku na srdce – tohle je třeba brát. Kanada je odskočená. Češi sice mohli pomýšlet na vítězství, ale opravdu jenom pomýšlet... Všechno by muselo sednout naprosto ideálně, což jde v úvodu turnaje ztuha. Hlavní je, že herně nepropadli jako na Světovém poháru.



Tam je kanadský výplach psychicky zdeptal. A ovlivnil do další partie. V hlavě byla bublina pochybností o vlastních schopnostech. Tentokrát zápas s Bělorusy zvládnuli, nakonec z toho byla kanonáda. Žádný šrám na duši nezůstal.

Proti Bělorusům měl tým pasáže, kdy podlehl dojmu, že jde hrát nahoru dolů, ale zase se včas vrátil k tomu, k čemu měl. Naštěstí. Což je dobré zjištění.

Stejně jako to, že kouč Josef Jandač na nic nečekal a snažil se oživit Davida Pastrňáka , který se zatím neadaptoval tak, jak by si sám představoval. Rozjíždí se zlehka, zatím není tím dravcem, který omráčil Boston. A když už se dostane do šance, neklapne to.

Česko - Bělorusko 6:1. Výborně zahráli obránci, říká redaktor deníku Sport
Video se připravuje ...

Spojení s Voráčkem by mělo fungovat, což ukázaly i pasáže proti Bělorusům. V superútoku s hokejovým všeumělem Tomášem Plekancem by si mohli rozumět. Mohlo by to pomoct všem. Roman Červenka hraje ve velkém stylu, střelci jeho typu bude sedět i pozice vedle supernahrávače Jana Kováře . I tohle může pasovat.

Kapitán Voráček hraje ve skvělé pohodě, je ho plný led, boduje, navíc je to lídr, který dokáže spoluhráče dostat z útlumu. Což přesně může pasovat na Pastrňáka.

Ale ani o něj nemám obavy. Po příletu ze zámoří se dalo čekat, že mu pár dní zabere, než se adaptuje. Zatím je čas. Jeho góly budou potřeba později. V době, až se bude hrát o medaile. Po dvou zápasech nemá cenu podléhat euforii, ale ani depresi.

Pořád platí, že tohle je tým, který může po pěti letech vyválčit placku. I díky nově složenému superútoku.

Vše o MS v hokeji 2017 čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud