6. února 2016 • 19:00

Rajchl a Jantoš v TAK URČITĚ: Vše, co jste nevěděli o Super Bowlu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oba jsou odborníci na slovo vzatí, americkému fotbalu rozumí jako v Česku málokdo. Jen těžko si tedy lze představit zasvěcenější průvodce Super Bowlem, než Jindřicha Rajchla a Stanislava Jantoše. V pořadu O2 Sport Tak určitě, který vzniká ve spolupráci se serverem iSport.cz, vám vrchol sezony představí do nejmenších podrobností a zajímavostí. 



O historii Super Bowlu: „Je to obrovská tradice, jak už napovídá číslovka 50, tak jde o padesátý zápas. V prvních dvou ročnících se to ale nejmenovalo Super Bowl, bylo to soupeření nejlepších týmů ze dvou lig (NFL a AFL), které se následně spojily. Rivalita mezi konferencemi tu ale stále je.“

O trofeji Vince Lombardiho: Je to legendární trenér Green Bay Packers, který měl obrovskou úspěšnost. Přišel do týmu ve chvíli, kdy téměř krachoval a byl jedním z nejhorších v celé lize. On přišel a řekl, že vyhraje Super Bowl, což také splnil a v prvních dvou ročnících oba Super Bowly vyhrál.

Rajchl a Jantoš v TAK URČITĚ: Vše, co jste ještě nevěděli o Super Bowlu
Video se připravuje ...

O finanční motivaci v Super Bowlu: Je to vzpruha, ale ty týmy jsou všechny ve výdělku. Většina z příjmů pochází z televizních práv. Ale Super Bowl je obrovský příjem pro celou ligu, pro všechny, kteří se toho účastní. Každý Super Bowl trhá rekordy ve sledovanosti, to se očekává i letos. Vloni měl průměr 114 milionů diváků jen v USA, v samém vrcholu ten zápas sledovalo přes 120 milionů diváků. S tím také rostou příjmy z reklamy, letos se za 30vteřinový spot platí 5 milionů dolarů.

O přestávkové show: Letos se přiřítí Coldplay a Byoncé, americkou hymnu pak nebude zpívat nikdo menší než Lady Gaga, která se možná ukáže i jinde.

Přestávkový program bývá jednou z nejsledovanějších částí Super Bowlu, říká se, že k televizím v tu chvíli přijdou i ženy, takže se někdy dívá víc lidí, než na celý zápas. S tím je také spojený známý skandál s Janet Jackson. V závěru jejího vystoupení s Justinem Timberlakem jí on strhl část oděvu a tam byla ona známá bradavka s piercingem. Byl z toho obrovský skandál, který zasáhl i do vysílání podobných věcí, které teď má pár vteřin zpoždění, aby když tak mohl cenzor zasáhnout.

O konci Peytona Manninga: On si to nechává pro sebe. Dokonce v rámci filmu, kde hrál jeho mladší bratr, se ho přímo na hřišti ptala reportérka, a i on řekl nevím. Prý mu to opravdu neřekl. Jeho otec zase tvrdil, že se ještě opravdu nerozhodl, ale bavil se s ním prý o tom, jakých to bylo krásných osmnáct let. Tím asi lehce naznačil, že to bude poslední zápas Peytona Manninga, i když oficiálně to oznámeno ještě nebylo.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud