6. března 2015 • 13:39

Dobrovolnice Večeřová. Basketbalová hvězda pomáhá na atletice

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalová internacionálka Ivana Večeřová se vrací ke sportu v organizační roli. Během halového mistrovství Evropy v pražské O2 areně pracuje v oddělení akreditací. Přihlásila se s kamarádkou jako dobrovolnice.



U jednoho z technických vchodů do arény má Ivana Večeřová svůj stoleček s hromádku akreditačních kartiček. Evropská šampionka z roku 2005 a vicemistryně světa 2010 má právě tenhle úkol na starosti během atletického šampionátu v Praze.

„Kdo tady chce pracovat, stačí se přihlásit, zaujmout a jít do toho. S kámoškou jsme se přihlásily a vzali nás, i když kamarádka nakonec nemohla,“ popisuje Večeřová. 

„Chtěla jsem si to zažít. Je to něco jiného než se jen dívat. I když třeba sedět tady dvanáct hodin je docela náročné. Ráda bych si zkusila i jinou takovou akci. Uvidíme, jestli se do nějakého takového týmu ještě dostanu. Na Moravě bude fotbalové Euro jednadvacítek, zato toho basketu v České republice moc není, musela bych vyrazit do světa.“

Bývalá basketbalová hvězda ukončila kariéru po stříbrném světovém šampionátu 2010, tři roky pracovala v bankovnictví, ale teď hledá nové výzvy.

Oslavy stříbra začínají - Ivana Večeřová, Jana Veselá a Hana Horáková a jejich "Sexy look"
Oslavy stříbra začínají - Ivana Večeřová, Jana Veselá a Hana Horáková a jejich "Sexy look"

„Jsem v mezifázi, dělám do propagace v kultuře. Ráda bych chtěla dělat něco u basketu. Mám znova nabídku do bankovnictví, to se uvidí,“ plánuje Večeřová.

Dobrovolnictví na významných sportovních událostech je pro ni jednou z možností, jak si rozšířit obzor.

„Tyhle akce objíždí docela dost lidí, a když si dojednáte podmínky, že tam třeba nemusíte být celý den a můžete se jít někam podívat na sport, je to ideální způsob, jak to všechno poznat,“ líčí Večeřová.

Na květnový hokejový šampionát se ale do O2 areny nechystá. „Já zas úplně hokejový fanoušek nejsem, atletika je pro mě bližší,“ usmívá se Večeřová, která kdysi u atletiky začínala.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud