Martin Hašek
21. srpna 2015 • 13:22

Hon na Bolta! Který rychlík může na MS ohrozit šampiona?

Vstoupit do diskuse
0
  • Sesadí někdo Bolta z trůnu, nebo zůstane šampion stejný?Sesadí někdo Bolta z trůnu, nebo zůstane šampion stejný?FOTO: Koláž: iSport.cz

    Unikátní kampaň jamajského sprintera Usaina Bolta o nezpochybnitelnost dědictví nejlepšího sprintera historie může na světovém šampionátu v Pekingu narazit na zeď. Tvoří jí Boltovi staří protivníci i pár nováčků. Každý z nich se pokusí očesat auru neporazitelného hrdiny a na konci Boltovy éry si pro sebe uzmout překvapivý kousek slávy. Boj na nejkratší sprinterské trati začíná v Číně už zítra, finále se běží v neděli od 15:15 českého času.

  • Justin Gatlin, USA

    Justin GatlinFoto Reuters / Kirby Lee-USA TODAY Sports

    Letošní čas na stovku: 9,74

    Za vizitkou má dva dopingové případy, nicméně letos je Gatlin na papíře zatím jasným číslem jedna. Na závodech Diamantové ligy běžel hned čtyřikrát pod hranicí 9,80 sekund. Navíc vládne světovým tabulkám na dvoustovce s ohromující převahou víc než dvou desetin.

  • Asafa Powell, Jamajka

    Asafa PowellFoto Reuters

    Letošní čas na stovku: 9,81

    Bývalý světový rekordman je letos tichou hrozbou. Jeho nejlepší čas z Paříže má váhu a během roku prohrál jediný závod, v Lausanne s Gatlinem. Jeho motivací je velký titul, zatím má jen bronzy z šampionátů 2007 v Ósace a 2009 v Berlíně.

  • Trayvon Bromell, USA

    Trayvon BromellFoto Profimedia

    Letošní čas na stovku: 9,84

    Už vloni překonal juniorský světový rekord (9,97) a letos na americkém šampionátu v Eugene zaběhl historicky nejlepší čas teenagera, v historických tabulkách je desátý. Jen 175 centimetrů vysoký střízlík měl problémy se zraněními, ale letos začal cestu na vrchol.

  • Usain Bolt, Jamajka

    Usain BoltFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Letošní čas na stovku: 9,87

    Legenda má zatím nevýraznou sezonu. Pochyby zvýraznily problémy s křížokyčelním kloubem, v Londýně se ovšem vrátil solidním časem. Navíc je známý, že se umí připravit na nejdůležitější závody sezony.

  • Tyson Gay, USA

    Tyson GayFoto Reuters

    Letošní čas na stovku: 9,87

    Trojnásobný mistr světa z roku 2007 pořádá comeback po předloňském dopingovém případu a zatím zůstává v závětří za konkurenty. Vyhrál stovku na Diamantových ligách v Eugene a New Yorku, ale v Lausanne prohrál s Gatlinem i Powellem, v Monaku pak s Gatlinem. V Pekingu poběží jen stovku.

  • Andre De Grasse, Kanada

    Andre De GrasseFoto ČTK/AP

    Letošní čas na stovku: 9,95

    Jeho nejlepší regulérní čas nestraší, reálně je ale dvacetiletý Kanaďan mnohem nebezpečnější. V červnu na univerzitním šampionátu NCAA běžel s mírným protivětrem stovku za 9,75 a dvoustovku za 19,58. Bývalý sígr z torontského předměstí pak na obou tratích vyhrál Panamerické hry.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud