Romana Barboříková
22. srpna 2015 • 04:10

České naděje: Kdo má největší šanci přivézt medaili z MS v atletice

Vstoupit do diskuse
0
  • Barbora Špotáková, Zuzana Hejnová i Vítězslav Veselý patří k největším českým nadějím na medaili na MS v PekinguBarbora Špotáková, Zuzana Hejnová i Vítězslav Veselý patří k největším českým nadějím na medaili na MS v PekinguFOTO: Koláž iSport.cz

    Barbora Špotáková se vrací na velkou akci po mateřské pauze, Vítězslav Veselý zažívá výsledkově životní sezonu, Zuzana Hejnová si už opět pohrává se soupeřkami. Ale to není z největších českých adeptů na medaili za právě startujícího světového šampionátu v atletice vše. Životní šanci bude mít i chodkyně Anežka Drahotová či další oštěpař Jakub Vadlejch.

  • BARBORA ŠPOTÁKOVÁ (oštěp)

    Špotáková: Soupeřkám jsem ukázala, že jsem zpět
    Video se připravuje ...

    Po odchodu od trenéra Jana Železného se učí fungovat sama. Start do sezony zřejmě v přípravě přepálila a na výsledcích to bylo znát. Začátkem léta se zvedla a dařilo se jí na Diamantové lize. Patří k favoritkám, proti minulým sezonám jí ale chybí metry.

    ŠANCE NA MEDAILI: 75 %

  • VÍTĚZSLAV VESELÝ (oštěp)

    Oštěpař Veselý v sezoně září a těší se do Pekingu na Ptačí hnízdo
    Video se připravuje ...

    Výkonnostně je to jeho životní sezona. Dal své tělo dohromady po dlouhodobých potížích s kolenem a v Pekingu může útočit na devadesátimetrovou hranici. Pokud ale bude zdravý, od začátku července ho trápí bolavé tříslo.

    ŠANCE NA MEDAILI: 80 %

  • ZUZANA HEJNOVÁ (400 metrů překážek)

    Hejnová: Věřím, že to nejlepší přijde na mistrovství světa
    Video se připravuje ...

    Na začátku sezony to dřelo, ale v červenci už si se soupeřkami pohrávala podobně jako v památné sezoně před dvěma lety. Obhajuje titul z Moskvy a není to nereálná mise. Po loňském zranění ovšem stále není na svém maximu. Medaile by jí ale i tak neměla uniknout.

    ŠANCE NA MEDAILI: 80 %

  • ANEŽKA DRAHOTOVÁ (20 kilometrů chůze)

    Anežka Drahotová v péči lékařského personálu na MS v Moskvě, kde se v cíli vyčerpáním zhroutila Anežka Drahotová v péči lékařského personálu na MS v Moskvě, kde se v cíli vyčerpáním zhroutilaFoto Profimedia.cz

    Z tajného trumfu roste mladá fenoménka, která má v Pekingu obrovskou šanci na první dospělou globální medaili. Na startu budou chybět ruské chodkyně, které zasáhl dopingový skandál tréninkového centra v Saransku. Drahotová se navíc stále zlepšuje a takticky vyspívá.

    ŠANCE NA MEDAILI: 70 %

  • JAKUB VADLEJCH (oštěp)

    Český oštěpař Jakub Vadlejch Český oštěpař Jakub VadlejchFoto EPA

    Po létech zdravotních problémů, s nimiž souvisela vleklá technická krize, se našel. Vyspěl lidsky i závodnicky, výrazně si posunul osobní rekord a stabilně hází daleko. Pokud zvládne tlak kvalifikace, může být černým koněm české výpravy.

    ŠANCE NA MEDAILI: 50 %

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud