25. srpna 2015 • 16:53

Divoká oslava na MS! Polský kladivář zaplatil taxikáři zlatou medailí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Divoká byla zřejmě oslava zlaté medaile v hodu kladivem v polském atletickém týmu. Čerstvý dvojnásobný mistr světa Pawel Fajdek křepčil v Pekingu tak vehementně, že v podnapilém stavu zaplatil taxikáři svou zlatou medailí. Policisté mu pomohli cenný kov najít a získat zpět. Informaci přinesl čínský server Tencent.



Když se Fajdek po propité noci probudil, nemohl medaili najít. Svou ztrátu ohlásil policii a přiznal, že si toho po nočním mejdanu příliš nepamatuje. Policisté s ním krok po kroku večer rekonstruovali a došli k tomu, že medaile mohla zůstat v taxíku.

Řidiče se jim podařilo vypátrat a ten jim sdělil, že Fajdek neměl peníze a medailí zaplatil. Za pomoci policie se tak šestadvacetiletému kladiváři medaile vrátila.

Podobný problém měl během své kariéry také český desetibojař Robert Změlík, který zlatou medaili po vítězství na olympiádě v Barceloně v roce 1992 údajně v taxíku zapomněl. Měl však štěstí, protože španělský řidič mu cenný kov přivezl zpátky. "Říkalo se potom, že jsem byl opilý. Jenže já vůbec nepil," vyprávěl tehdy Změlík.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud