Martin Hašek
27. srpna 2015 • 07:04

Zklamaný Holuša: Zatuhl jsem a překulilo se to přes mě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PEKINGU | Holubovi v Ptačím hnízdě soupeři uletěli. Běžec Jakub Holuša své vzdušné přezdívce na světovém šampionátu v Pekingu nedostál, březnový halový mistr Evropy tentokrát v závodě na 1500 metrů vypadl už v rozběhu.



Tři osmičky na jeho pravé paži symbolizují datum zahajovacího dne olympijských her v Pekingu 2008. „Letošní Peking si na ruku nedám…“ ucedil Jakub Holuša poté, co časem 3:43,66 vypadl v rozběhu patnáctovky.

Holuša se dostal do problémů v náběhu do posledního kola, kdy se na chvíli ocitl v pasti soupeřů kolem a propadl se na konec balíku. Pak se během ve třetí dráze prodral kupředu, ale v závěrečné rovince pozici zase ztratil a mezi šestku postupujících se nevešel.

„Prostě jsem na to neměl. Je chyba, že jsem při náběhu do posledního kola ztratil dobrou pozici. Já jsem tam byl u mantinelu, najednou se to přes mě překulilo vrchem,“ říkal Holuša. „Jakmile jsem měl prostor, tak jsem šel. Možná to bylo pozdě, ale já jsem tam byl. Vbíhal jsem do poslední stovky a byl jsem třetí. Jenomže najednou jsem zatuhl, najednou to nešlo, oni se přese mě překulili.“

Holuša se v náběhu do cílové rovinky v boji rameno na rameno strkal s Australanem Ryanem Gregsonem, nakonec skončili oba za postupující šestkou a čas jim v pomalém běhu nestačil. Spolu pak hned za cílem chvíli diskutovali.

„My jsme se bavili o tom, že je to v háji,“ vysvětlil Holuša, který měl po boji na noze několik krvavých škrábanců.

Holuša byl v Pekingu kandidátem na finále. Má za sebou životní sezonu, v níž koncem července ohromil národním rekordem 3:34,26, jímž překonal 32 let starý národní rekord Jana Kubisty.

„Jsem zklamaný, smutný. Kdybych měl svůj den, tak tam jsem. Můj den nebyl,“ uznal Holuša. „Forma bohužel asi nebyla taková, kterou jsem měl ve Stockholmu. Musím se z toho ponaučit a jít dál.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud