29. srpna 2015 • 04:56

Usaine, odpusť! Novinář daroval Boltovi za svůj „útok“ náramek

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to sen snad každého sprintera. Dostat legendárního Usaina Bolta konečně na lopatky. Jeho největšímu soupeři Justinu Gatlinovi se to v Pekingu ani nadvakrát nepovedlo. Zato kameramanovi čínské televize CCTV hned na první pokus. Aniž by to tušil, stal se Song Tao díky jediné sekundě, ve které srazil na segway Bolta k zemi, známým po celém světě.



Radost z toho Song Tao měl ale pramalou. V první chvíli to totiž vypadalo, že světového šampiona vážně poranil. To se naštěstí nestalo. „Chtěl mě zabít, nevím, proč to udělal. Asi se mu zdálo, že těch výher už mám moc. V tom má určitě prsty Justin,“ obrátil v žert celou událost už vysmátý Jamajčan.

Song Tao přitom není žádný novinářský nováček. Ve sportovním světě se pohybuje už řadu let, jako kameraman se zúčastnil olympijských her a řady dalších velkých sportovních akcí. Kolize s atletickou legendou s ním však pořádně zacvičila.

Dvojnásobnému šampionu z Pekingu se vyplašený novinář omlouval nejen bezprostředně po incidentu, ale i později. Jamajský fenomén reagoval jako skutečný šampion. Se svým „atentátníkem“ si podal ruku a vše dovršil úsměvem.

VIDEO: Incident novináře s Boltem

Song Tao daroval při slavnostním předávání medailí své slavné „oběti“ náramek pro štěstí, který by měl fenomenálního atleta ochránit od podobných karambolů.

„Jsem šťastný, že je Usain v pořádku, to je ta nejdůležitější věc. Je to super i pro mě, hodně mě to zasáhlo. Teď, když vím, že je vše tak, jak má, můžu se klidně vrátit k své práci,“ zářil spokojeností Tao.

Video kolize Bolta s novinářem se stalo populární během několika hodin prakticky po celém světě. Song Tao byl podle svého okolí celým incidentem natolik šokován, že nebyl schopen pokračovat ve své práci.

Bolt dostal jako omluvu náramek pro štěstíFoto Reuters

Nebyl to přitom jediný nepříjemný incident, který se šampionovi sprinterských tratí v Pekingu přihodil.

Jeden z fanoušků se chtěl s Boltem zvěčnit přímo na dráze, než byl odchycen ochrankou a vyveden.

Další z diváků už byl "úspěšnější", když zvládl Boltovi bezprostředně po doběhnutí závodu na 200 metrů ukrást jeho vítězné tretry, které si krátce předtím zul.

„Když jsem přeskočil zábrany a šel za diváky, řekl, že mi je pohlídá. Když jsem pak dělal rozhovor pro televizi, viděl jsem ho utíkat s nimi pryč,“ popsal Bolt další neuvěřitelnou příhodu.

Holt život šampiona není vůbec jednoduchý.

Usain Bolt a čínský novinář vzali vše s humorem
Usain Bolt a čínský novinář vzali vše s humorem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud