Martin Hašek
4. srpna 2017 • 21:32

Vrzalová na MS vzdala kousek před cílem. Asi bych došla po čtyřech, řekla

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | Na startu se podívala do tváří Genzebe Dibabaové nebo Caster Semenyaové. „Vidět takové hvězdy na startovní čáře a být mezi nimi, přišlo mi to až vtipné. Co tu dělám?“ smála se mílařka Simona Vrzalová po svém prvním startu na mistrovství světa. V cíli rozběhu jí ale vyloženě do smíchu nebylo. Ze závodu odstoupila na začátku cílové rovinky.



„Už do posledního kolečka jsem se necítila dobře. Říkala jsem si: Ty jo, ten finiš bude asi hodně špatný. Vůbec jsem to nezvládla,“ litovala Vrzalová. „První dvě kolečka jsem se cítila strašně dobře, ale bylo tam strašně moc strkanic. Musela jsem brzdit, zpomalovat, pak mi strašně došly síly a posledních dvě stě metrů jsem vůbec nemohla. Asi bych to došla po čtyřech.“

Přibližně osmdesát metrů narazila Vrzalová do pomyslné zdi, její závodnická vůle se definitivně zlomila a z trápení na dráze tak udělala krok ven na trávu Londýnského stadionu.

„Už se mi to párkrát stalo, ale dávno, jak jsem měla problémy s tím železem, ale teď by mělo být všechno v pořádku. Prostě jsem nemohla,“ vysvětlovala Vrzalová, která se ke své první účasti na mistrovství světa propracovala od zdravotních problémů, které způsobil nedostatek železa v krvi.

Hned, jak se podívala na startovku svého londýnského rozběhu, věděla, že to bude těžká práce. V závodě se dlouho držela. Zařadila se za světovou rekordmanku Genzebe Dibabaovou. Většinu závodu ale strávila v druhé dráze a oproti konkurentkám tak nabíhala metry navíc.

„Bylo tam takové strkání, sice jsem s tím počítala, ale to zrychlování a zpomalování bere strašně moc,“ řekla Vrzalová. „Nevím, co jsme s trenérem udělali špatně, asi tam něco bude, protože poslední kolečko se mi běželo hrozně. Došly mi síly, měla jsem úplně tuhé nohy. Musím se s tím nějak poprat.“

A ani na plánované úsměvy na hvězdné soupeřky nedošlo.

„Moc ne, jenom trošičku. Byla jsem dneska trošičku vážnější, věděla jsem, že to nebude vůbec lehké,“ řekla Vrzalová.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud