7. srpna 2017 • 09:34

Ke zlatu po hlavě! Vítězce stovky pomohl ve finiši odvážný kotrmelec

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | Po bronzovém závodu Usaina Bolta Jamajce na mistrovství světa v atletice nevyšel ani další útok na zlato. Olympijská šampionka Elaine Thompsonová skončila až pátá. Na cílové čáře si zlato zasloužila mohutným skokem Američanka Tori Bowieová, která na poslední chvíli předčila Marie-Josee Ta Lou z Pobřeží Slonoviny.



Nomen omen. Bow znamená v angličtině úklonu. A Tori Bowieová se v cíli finálové stovky na mistrovství světa v Londýně předklonila tak důkladně, že sáhla po zlatu. Byl to přitom riskantní manévr. Bowieová za cílem neudržela rovnováhu a pořádně si natloukla o zem.

„Necítím se po tom pádu teď úplně dobře. Ale nikdy se nevzdávám, dokud nejsem v cíli,“ uvedla Bowieová. „Ta Lou začala rychle jako vždy. Mně to nevadilo, prostě jsem pumpovala nohama a rukama až do finiše. Po pádu mám sice pár ran, ale na dvoustovku budu v pořádku.

Bowieová za cílem neudržela rovnováhu a pořádně si natloukla o zem
Bowieová za cílem neudržela rovnováhu a pořádně si natloukla o zem

Ta Lou, která se v červnu představila na Zlaté tretře měla titul mistryně světa blízko. Nakonec ale skončila druhá o setinu za Bowieovou, která vyhrála v čase 10,85 sekundy.

„Za tuhle medaili jsem šťastná, je to pro mě splněný sen. Nečekala jsem, že budu mezi třemi, protože všechny holky měly talent a sílu dostat se na stupně vítězů,“ uvedla Ta Lou.

Třetí skončila Nizozemka Dafne Schippersová, která navázala na stříbro z posledního MS v Pekingu.

Mezi zklamanými byla hlavní favoritka Elaine Thompson, která skončila pátá a na stovce prohrála po víc než dvou letech, poprvé od května 2015 a Diamantové ligy v Eugene.

„Musím tyhle tři dívky pochválit a pogratulovat jim. Já jsem neběžela dobře,“ prohlásila Thompsonová. „Nevím, co se stalo. Musím se podívat na video, nevím, co bylo špatně.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud