12. srpna 2017 • 23:09

Boltovo smutné loučení. Při finiši štafety se zranil, vyhráli Britové

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Usain Bolt poslední velký závod kariéry kvůli zranění nedoběhl. V polovině cílové rovinky stačil jeden špatný krok a fenomenální sprinter z londýnské dráhy odkulhal. Zlato ve štafetě na 4x100 m získala překvapivě Velká Británie, která v čase 37,47 s porazila o pět setin favorizované Američany.



Bolt, který na světových šampionátech získal 11 zlatých, dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili, nečekaně nastoupil už k dopolednímu rozběhu, neboť dosud pomáhal Jamajce ke zlatu až ve finále. Kolík donesl do cíle jako první a všechno se zdálo být v pořádku.

„Nemám slova, abych popsal, jak se cítím. Bylo to brilantní, energie na stadionu je úžasná. Věděl jsem, že to tak bude a moc si toho cením. Fanoušci byli skvělí během celého šampionátu,“ prohlásil Bolt.

Večer ale bylo všechno jinak. Jamajčan přebíral kolík až na třetí pozici a očekávaný skvělý finiš nepředvedl. Po pár desítkách metrů se chytil za zadní stehenní sval na levé noze a bolestí padl na tartanovou dráhu. K fenomenálnímu sprinterovi pořadatelé přistavili na pomoc i invalidní vozíček, Bolt ho ale nevyužil. Do útrob stadionu odešel po svých.

Předpokládanou show mezi Jamajčany a Američany si tak pro sebe zabrali domácí Britové, jejichž finišman Mitchell-Blake dovedl tým do cíle v nejlepším výkonu roku 37,47 sekuny.

„Jsme mistři světa, jsme mistři světa…“ opakoval Mitchell-Blake v cíli nevěřícně. Jamajka, kterou čtyřikrát po sobě dovedl na světovém šampionátu ke zlatu, skončila bez medaile. A Bolt ve velkých bolestech...

Jamajský tým se snaží podpořit zklamaného Usaina Bolta
Jamajský tým se snaží podpořit zklamaného Usaina Bolta

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud