17. července 2013 • 09:54

Sprinter Gay spolupracoval se specialistou na medicínu proti stárnutí

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký sprinter Tyson Gay, který měl pozitivní dopingový test na dosud neznámou látku, spolupracoval s chiropraktikem Claytonem Gibsonem, který se specializuje na nový lékařský směr anti-aging, medicínu proti stárnutí, jejíž součástí bývají hormony jako testosteron a růstový hormon. Právě tyto látky jsou v atletice často zneužívány.



Zprávu přinesl server Sports Illustrated, podle něhož Gibson začal s Gayem spolupracovat před loňskou olympijskou kvalifikací. Na otázku, zda sprinterovi podal produkt se zakázanou látkou, například DHEA nebo testosteronem, Gibson odmítl odpovědět, „dokud si nepromluví s Tysonem“.

Gibson tvrdí, že klientům podává výživové prostředky, byliny a homeopatické produkty. Nemohl však potvrdit, že některý z jeho výrobků nemůže obsahovat zakázané látky, které jsou často obsaženy v uměle vyrobených krémech.

„Nevyrábím krémy, na to máme laboratoř,“ řekl Gibson, podle kterého se na něj Gay obrátil na doporučení svého bývalého kouče Jona Drummonda. Ten to popřel, potvrdil ale, že se spolu se sprinterem s Gibsonem setkali.

„Od různých sportovců jsem o něm slyšel dobré zprávy, takže jsem doufal v určité poradenství. Nedoporučil jsem Tysonovi, aby se s ním začal stýkat. S Tysonem nepracuji už od září 2012,“ uvedl Drummond.

Gibson uvedl, že se věnuje také dalším sportovcům. V roce 2011 o spolupráci s Gibsonem mluvil hráč amerického fotbalu Ed Reed s tím, že on a další hráči absolvovali terapii v rámci medicíny proti stárnutí, kterÁ obsahoval akupunkturu, chiropraktickou terapii a detox nohou.

Gay podle Gibsona dostával vitaminy, minerály a bylinné přípravky. Na přímou otázku, jestli své pacienty neodkazuje na produkty, které obsahují testosteron, DHEA a ostatní látky využívané specialisty na anti-aging, Gibson odvětil: „Ne, to neříkám.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud