25. července 2013 • 14:32

Hejnová si odskočí do Londýna. Může si pojistit triumf v Diamantové lize

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední testovací závod před mistrovstvím světa čeká na překážkářku Zuzanu Hejnovou v pátek v Londýně. Na stadionu, kde vloni získala bronzovou olympijskou medaili, může dosáhnout dalšího velkého úspěchu a s předstihem si zajistit triumf v seriálu Diamantové ligy.



Hejnová je zatím jasná suverénka sezony. Letos má za sebou sedm závodů a sedm vítězství. Triumfovala zatím ve čtyřech závodech Diamantové ligy: v Šanghaji, Eugene, Oslu a Paříži. Tam si také Hejnová před dvěma týdny po dvou letech zlepšila osobní rekord na čas 53,23 sekundy.

Rivalita mezi běžkyněmi? Rozchod Hejnové pomohl - letos nemá konkurenci
Video se připravuje ...

„První část sezony je uzavřená. Teď budu trénovat na mistrovství světa s tím, že si odskočím na závod do Londýna. Tam ale neočekávám nějaký velký čas. Pojedu tam jenom, abych si zaběhla poslední závod před světem,“ přiblížila Hejnová svoje plány.

Přestože v Londýně poběží z plného tréninku a výkon pro ni nebude rozhodující, má Hejnová šanci si už zajistit celkový triumf v Diamantové lize. Zatím má v čele náskok dvanáct bodů, a pokud by vyhrála, nemohla by o celkový triumf přijít. V dalších dvou závodech totiž bude ve hře právě maximálně dvanáct bodů.

V Londýně se reprezentantka poprvé utká s talentovanou Američankou Kori Carterovou, která má na Hejnovou v čele světových tabulek náskok dvou setin. Na mistrovství světa však hrozbu představovat nebude. Carterová totiž na šampionát do Moskvy nepostoupila z národní kvalifikace.

Překážkářka Zuzana Hejnová už si vyběhala téměř milion korun. A další statisíce má nadohled!
Překážkářka Zuzana Hejnová už si vyběhala téměř milion korun. A další statisíce má nadohled!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud