3. listopadu 2013 • 17:43

Ťuk, noha, ťuk: Diskař Bugár posunul tanec do jiných dimenzí

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

I medvěd může zazářit. S mottem své taneční kampaně vyrazil diskařský šampion Imrich Bugár do televizní soutěže StarDance a na úvod s partnerkou Jitkou Šorfovou vystřihl rumbu, kterou porotci chválili, se známkami se ale nepředali.



Presleyho hit You were always on my mind dozněl a rozhodčí Tatiana Drexler se rozzářila: „Vaší přítomností se tanec dostává do jiných dimenzí!“ zhodnotila výkon Imricha Bugára na úvod populární taneční show. Při známkování pak ale vytáhla pětku, lepší číslo diskařský mistr světa z roku 1983 na úvod neviděl.

„Překvapilo mě, co říkali, a co pak dali za body,“ litoval Bugár.

„U Ondry Brzobohatého říkali, jak je to špatné a body dostal. Ale já nemůžu namítat nic, oni jsou profíci. Trochu jsem to ale přirovnal k politikům. Něco jiného říkají, než dělají,“ říká Bugár s úsměvem.

Osmapadesátiletý český rekordman se na rumbu oblékl do černých kalhot a rudé košile s rozhalenkou a své první číslo v soutěži si užil.

„Byla to rozcvička, nebyl jsem ani nervozní. Říkal jsem si, že teď musím ukázat, co jsem se za dva měsíce naučil,“ líčil Bugár. „Byl jsem až překvapivě klidný. Nevadil mi přímý přenos, nevadili mi diváci. Bylo to v pohodě. Vnitřní napětí jsem ale cítil. Člověk si furt říká, že nesmí udělat chybu a na živou hudbu je to o něčem jiném než při tréninku na cédéčko.“

Bugár diváky pobavil už při záběrech s tréninku, v kterém si vytvořil systém k pamatování kroků pomocí slov: Ťuk, noha, ťuk.

„To bylo ze začátku. Moje partnerka vždycky řekne, co mám udělat, a já si pak představím, co a jak. Takhle pomalu jsme to dali dohromady,“ vypráví Bugár. „S Jitkou jsme si říkali, že jsme podali dobrý výkon. Líbilo se i to i mé dceři, která je mojí patronkou. Uvidíme příště, už se těšíme na waltz.“

Porotci sice páru Bugár – Šorfová udělili jen 19 bodů, což stačilo na šesté místo z osmi, obávaný Zdeněk Chlopčík ale taky našel důvod pro pochvalu: „Lituju, že jsem se nedal na hod diskem!“

To Bugára pobavilo.

„Já nevím, jestli by splnil zápočet na vysokou školu, což je 28 metrů. Možná by překvapil. Ale když se vezme, že váží kolem šedesáti kil... Aby s ním disk nemlátil víc, než on s ním,“ smál se Bugár.

Světová šampionka v trojskoku Šárka Kašpárková si s partnerem Janem Tománkem za rumbu vysloužili osmnáct bodů. První vyřazování čeká soutěžní páry až v dalším kole.

„Šárčinou partnerkou je Bára Špotáková, té jsem říkal, že příští StarDance bude její,“ líčí Bugár. „Říkala, že ani za boha. Mně se ale taky nechtělo a je to super. Každému to doporučuju.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud