16. září 2014 • 14:19

Špotáková dostala korunu z půllitru, trenéra Železného neposlechne

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Comeback se povedl. Oštěpařka Barbora Špotáková ve své první sezoně po mateřské pauze vyhrála mistrovství Evropy, Diamantovou ligu a také Kontinentální pohár. Dnes za to v jedné z pražských restaurací dostala královskou korunu vyrobenou z půllitru.



Pražský chrám Panny Marie Sněžné měl být původně korunovační katedrálou. Tentokrát v jeho sousedství, na zahrádce hospůdky U Pinkasů, přijala korunu z půllitru oštěpařka Barbora Špotáková.

Na konci letošní sezony je z ní nejen světová rekordmanka, dvojnásobná olympijská šampionka a mistryně světa, ale také mistryně Evropy, trojnásobná vítězka Diamantové ligy a také vítězka Kontinentálního poháru, který ovládla v posledním závodě sezony o víkendu v Marrakéši.

„Jsem ráda, že je šance oslavit takové úspěchy, o kterých se mi na začátku sezony nezdálo. To vyjmenovávání titulů zní šíleně, nerada to poslouchám. Pořád se mě lidi ptají, jaká je pro mě motivace dál. Už mám všechno, teď je to složitější,“ říká Špotáková.

Příští rok Špotákové pomůže návrat největších soupeřek Marii Abakumovové a Christiny Obergföllové, které měly mateřskou pauzu letos.

„Obě se chystají, včera večer mi přišel mail od Christiny, jestli bych jí nemohla poradit, jak jsem začínala. Chtěla vědět, strašně moc otázek,“ líčí Špotáková. „Odepsala jsem, že jsem v jednom kole, ale že ráda odpovím. Není to tajemství. Ráda s tím pomůžu, každý to má úplně jinak, na tom nic není.“

Špotáková bude muset v závěrečných letech kariéry najít rovnováhu mezi rodinným životem s přítelem Lukášem Novotným a synem Jankem a časově náročnou atletickou přípravou. Trenér Jan Železný by rád, aby v zimě odjela na delší dobu na soustředění do Jižní Afriky.

„Malinko jsme se na tom neshodli. Myslím, že ho tentokrát neposlechnu,“ říká Špotáková. „Nějaké soustředění v teple tam určitě někam přidám. Letos jsme ale s Lukášem nikde nebyli déle než půl dne. Je to nějaká oběť. Lukášovi by Janeček rozhodně chyběl, kdyby byl dva měsíce v Africe. Přes to nejede vlak.“

Špotáková plánuje, že příští rok pro ni bude přípravou na olympijskou sezonu 2016, v níž čekají Hry v Riu de Janeiro.

„Motivace byla vrátit se po Janečkovi hvězdně, což se mi podařilo. Další motivace je rozhodně Rio,“ říká Špotáková.

Atleti Dukly Praha zakončili sezonu fotbalovým zápasem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud