21. listopadu 2014 • 18:28

Souboj atletických hvězd. Rosolová prohrála s dětmi a hecovala Dvořáka

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO | Hecování mezi čtvrtkařkou Denisou Rosolovou a bývalým desetibojařem Tomášem Dvořákem provázelo soutěžení v disciplínách olympijského desetiboje. Oba sportovci si vyzkoušeli souboje s dětmi ze základní školy v Praze – Košířích.



Při boji s talentovanou mládeží nemá nic jistého ani mistryně Evropy a finalistka olympiády. Denisa Rosolová během akce v rámci Sazka Olympijského víceboje v disciplíně testující hbitost o setinky prohrála s žáky základní školy i s atletickým šéftrenérem Dvořákem. Polehčující okolností pro ni bylo, že na nohou neměla běžecké boty.

„Já si nemyslím, že by to bylo botami,“ smála se Rosolová. „Tomáš byl lepší. A děti mě porazily, i když jsme byli minulý týden v Desné. A to jsem měla lepší boty. Jsem ráda za tuhle příležitost potkávat děti, které ještě sport baví. Snad jsme jim přinesli aspoň nějakou malou motivaci, aby ve sportu pokračovali.“

Olympijský víceboj je akce, která se pod patronátem Českého olympijského výboru snaží přitáhnout děti ze základních škol ke sportu. Ty nejlepší z nich pak navštěvují olympijské hlídky v čele s úspěšnými sportovci. Zapojili se už Vavřinec Hradilek, Veronika Vítková, Mirka Knapková, Markéta Sluková, Kristýna Kolocová, Ondřej Bank, Tomáš Verner, Martina Sáblíková nebo Jiří Prskavec.

Čtvrtkařka Denisa Rosolová a bývalý desetibojař Tomáš Dvořák soutěžily s dětmi v disciplínách olympijského desetiboje.
Čtvrtkařka Denisa Rosolová a bývalý desetibojař Tomáš Dvořák soutěžily s dětmi v disciplínách olympijského desetiboje.

Žáci navíc dostanou v prvním pololetí sportovní vysvědčení s analýzou svých silných a slabých stránek s tipy na cvičení pro zlepšení slabin. Analýzu výsledků třídy obdrží také učitelé, pokud se plně zapojí nejméně polovina žáků třídy. Díky tomu se dozvědí, na co se v hodinách tělocviku víc zaměřovat.

„Pro mě bylo nejtěžší závodit s Tomášem Dvořákem, protože mě ve všem překonával. Tak jsem mu říkala, že si dáme čtvrtku, abych si trošku zvedla sebevědomí,“ směje se Rosolová.

Dvořák závod na 400 metrů běžel naposledy před pěti lety v rámci desetiboje sportovních novinářů.

„Denisa asi hledala, no…“ usmívá se Dvořák. „Ale po mojí poslední zkušenosti už bych čtvrtku asi nedal. Pro mě, co by všedně zaměstnaného kancelářskou činností to bylo velice příjemné dopoledne. Díky za každý takovýto projekt.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud