4. března 2015 • 09:04

Atletický šampionát v Praze: Otestuje medailové podium pro hokejové MS

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extrémně početná a taky velice silná výprava českých atletů se dnes odpoledne v pražském hotelu Clarion sejde před startem halového mistrovství Evropy, které už zítra začíná v pražské O2 areně. Mezi 46 reprezentanty je řada závodníků s šancí na medaile.



Hokejoví fanoušci si musí ještě pár týdnů počkat, už během atletického svátku ale pořadatelé vyzkouší speciální platformu pro předávání medailí, která se bude používat i na hokejovém šampionátu.

„Byla vytvořena speciálně pro nás a hokejový šampionát,“ líčí ředitel atletického šampionátu Tomáš Janků.

Netradiční pohled na pražskou O2 Arenu. Netradiční pohled na pražskou O2 Arenu.Foto ČTK

Českým atletům začíná velké dobrodružství už dnes, kdy se sejdou ve vysočanském hotelu Clarion, nedaleko od O2 areny. A hodně z nich si dělá medailové naděje. První mezi nimi je suverénní jednička čtvrtkařských tabulek Pavel Maslák.

„Chci obhájit jedničku, která teď svítí všude. Jdu hladově po zlatu. Já chci obhájit titul z Göteborgu. Když se to nepovede, budu zklamaný,“ říká sebevědomě Maslák, který je úřadujícím halovým mistrem světa z loňska a obhajuje také evropský halový titul z roku 2013 z Göteborgu.

Maslák má reálnou šanci na medaili také ve čtvrtkařské štafetě. Mezi esa české výpravy bude patřit trojice koulařů Jan Marcell, Tomáš Staněk a Ladislav Prášil, čtvrtkařka Denisa Rosolová, mílař Jakub Holuša, tyčkaři Jan Kudlička a Jiřina Ptáčníková, výškař Jaroslav Bába, překážkář Petr Svoboda či vícebojaři Eliška Klučinová a Adam Sebastian Helcelet. Zuzana Hejnová, světová šampionka na překážkách, se během dneška definitivně rozhodne, jestli na ME poběží čtvrtku, nebo půlku, na niž se chystá další opora Lenka Masná.

„Přeju si, aby co nejvíc medailí zůstalo u nás. Nemám ráda předpovědi typu, že se medaile budou odnášet v kufru, jenže pak se stane, že se nesou v igelitce. Ale budou závodit mladí, a doufám, že využijí domácího prostředí,“ líčí legendární koulařka Helena Fibingerová, která na halových evropských šampionátech nasbírala jedenáct medailí, včetně osmi zlatých.

Po dnešním srazu čeká české atlety ve čtvrtek ráno první trénink v O2 areně, odpoledne už pak začínají kvalifikační soutěže. První půjdou do boje koulaři Kárníková, Marcell, Staněk a Prášil a také dálkař Juška.

Následovat bude hodinový slavnostní ceremoniál, show se sedmdesáti účinkujícími, kterou bude režírovat Michael Čech.

„Maximálním způsobem jsme se podřídili prostoru, který nám hala, připravená na vrcholnou atletiku, nabízí. Celý program se proto bude odehrávat přímo na dráze, nestavíme žádné speciální podium, jen velkoplošné led obrazovky. I přesto by si diváci měli celou show dostatečně užít,“ věří Čech.

Většina lístků na šampionát už je vyprodána, VIP vstupenky jsou však stále v prodeji v pokladnách O2 areny.

SPECIÁLNÍ PŘÍLOHA DENÍKU SPORT K HME V ATLETICE VYJDE VE ČTVRTEK


 

Jak jsou na tom s atletickými znalostmi samotní sportovci?


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud