14. května 2015 • 11:36

Atletická kráska Kristiina Mäki běhá za Česko. Fandit bude ale Finům!

Autor: ija
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až večer usedne k televizi, v jednom uchu bude mít náušnici s českou vlaječkou a ve druhém s finskou. Ovšem na sobě mikinu jen s jednou vlajkou – tou modrobílou!



 „To aby se vědělo, na čí straně jsem,“ usmívá se půvabná běžkyně Kristiina Mäki (23). Žije v Česku, domovině maminky, a na velkých závodech reprezentuje českou atletiku, v hokeji ale drží palce Finsku, vlasti svého tatínka.

„Zápasy si nenechávám ujít, ale jen u televize. Mám zkouškové období,“ připomněla studentka architektury. „Až doteď jsem fandila rovným dílem Česku i Finsku, když nehrály proti sobě. Večer ale budu přát postup Finům. Jsem tak zvyklá. Odmalička s taťkou fandíme Finům a mamka se nezlobí,“ vysvětluje trojnásobná česká rekordmanka na dlouhých tratích, která do tří let bydlela s rodiči v zemi tisíců jezer.  

Tatínek prý je fanoušek dost vášnivý. „Když Finové před čtyřmi lety vyhráli mistrovství světa, musely jsme s mamkou vozit taťku autem po Žďáře nad Sázavou a on mával finskou vlajkou a řval. Já přitom měla dva dny před maturitou,“ vzpomíná Mäki. „On už je doma ve Žďáře docela známá postava. Bouřlivě fandí i v jiných sportech. Miluje třeba oštěpaře Tera Pitkämäkiho, to je náš vzdálený příbuzný.“

Ačkoli Kristiina přeje Finům, nebude příliš smutná ani v případě, že vyhrají Češi. „Rozpolcená nebudu, ale říkám si, že ať to dopadne jakkoli, bude to dobře.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud