19. května 2015 • 18:56

Hejnová si zkrátila závod, pak běžela Maslákovi pro tretry

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nastoupila do závodu na 400 metrů, Zuzana Hejnová ale na turnovském Memoriálu Ludvíka Daňka do cíle nedoběhla. Z tréninkových důvodů zastavila po proběhnutí třístovky. Chvíli potom klusala pro tretry kolegy Pavla Masláka, který si nechal před závodem na 500 metrů závodní obuv v autě vedle stadionu.



Od startu to pořádně napálila, ale když mělo přijít na finiš, Zuzana Hejnová začala zpomalovat, až zastavila. Nic zlého se ale nestalo. Na hladké čtvrtce v Turnově ji nezastavily zdravotní potíže, nýbrž taktický plán.

„Bylo mi to takový blbý, tohle se prostě nedělá. Já to nemám ráda, ale bohužel nikde nebyl žádný závod a já jsem potřebovala něco kratšího než čtvrtku,“ vysvětlovala Hejnová. „Měla jsem nutkání běžet dál. Ještě padesát metrů před koncem třístovky jsem si říkala, že to doběhnu. Trenér Dála Kupka by asi nenadával. Ale dala jsem na něj.“

Hejnová se vrací po loňské zdravotně problematické sezoně, kterou musela ukončit po pouhých dvou závodech. Proto na začátku sezony závodí na netradičních tratích. V Sušici běžela tři sta metrů s překážkami, v Turnově zvládla hladkou trať v orientačním čase 37,4 sekundy.

„Není to špatné. Když mi trenér řekne, běž třístovku, tak to člověk podle toho rozběhne. Já jsem to rozeběhla svižně, ale pořád jsem si tam nechávala rezervu, protože jsem věděla, že se mi úplně končit nechce,“ líčila Hejnová. „Úkolem bylo vytuhnout na třístovce, což se mi úplně nepovedlo. Myslím, že jsem mohla běžet rychleji. Ale běžela jsem dobře. Mám z toho dobrý pocit. Myslím, že bych to doběhla v nějakém solidním čase, ale snad si to nechám na Tretru.“

Těsně po svém závodě si Hejnová dala výklus mimo stadion pro tretry svého tréninkového kolegy Pavla Masláka, který bílý závodní pár zapomněl v autě.

„Stalo se mi to asi poprvé. Tady je to v pohodě, jak to má člověk kousek, horší by to bylo v zahraničí,“ ulevil si Maslák, který má pod Kupkovým vedením začátek sezony podobný jako Hejnová a místo čtvrtky, své hlavní disciplíny, závodí na jiných tratích. Příští týden na Zlaté tretře poběží třístovku, v Turnově zůstal časem 1:00,40 minuty na 500 metrů jen pět setin za vlastním národním rekordem z roku 2013.

„Nechceme do toho kopat ze začátku a chceme se rozzávodit. Čekáme, až to bude vyběhané,“ vysvětloval Maslák. „Já jsem určitě spokojený, myslím, že jsem běžel dobře. Nepřekvapilo mě to, na Kanárech jsem měl na pětistovkách dobré tréninky. Čekal jsem rychlý čas, ale asi ne úplně až takhle.“

Po třístovce na Tretře ho první závodní čtvrtka čeká 30. května na Diamantové lize v Eugene, následně se představí v Praze na memoriálu Josefa Odložila a v Oslu.

„Záleží na podmínkách, ale v Eugene budu spokojený s časem pod 45,5,“ řekl Maslák.

Hlavní disciplínu Daňkova memoriálu vyhrál polský diskař Piotr Malachowski výkonem 64,59 metru.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud