Květoslav Šimek
23. května 2015 • 15:55

Powell dostal sluneční brýle, aby na Zlaté tretře „zaplašil“ déšť

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Zlaté tretře Ostrava běhá báječné časy, přestože nikdy neměl štěstí na počasí. Jamajského sprintera Asafu Powella (32 let), bývalého světového rekordmana na 100 metrů, klasicky vítal i při jeho čtvrtém příjezdu do Ostravy drobný déšť. Nepomohly ani obří sluneční brýle, které od pořadatelů z recese dostal. „Parádní, tohle teď bude můj nový vzhled,“ usmíval se Powell.



Usměvavý Jamajčan startoval na Zlaté tretře poprvé před deseti lety. Časem 9,85 tehdy zaběhl vůbec první stovku na českém území pod deset vteřin. Nic zvláštního. Powell je světovým rekordmanem v počtu stovek pod deset vteřin. Už jich takto zvládnul 84!

Ostrava přivítala jednu z největších hvězd Zlaté tretry: Asafu Powella
Video se připravuje ...

„Neskončím, dokud jich nebude sto,“ usmíval se Powell. „Sice stárnu, ale tělo mám stále mladé!“ Na Tretře startoval i v letech 2010 a 2013. Z druhého startu stále drží neoficiální světový rekord na 100 yardů (9,07). Světové rekordy na stovce Powell držel hned dvakrát – v letech 2005 (9,77) a 2007 (9,74).

Co předvede v úterý? „Cítím se na dobrý čas, minule jsem v Kingstonu běžel stovku za 9,84, tak čekám nějaký podobný čas.“ Když přímo na opraveném vítkovickém stadionu v sobotu odpoledne přebíral startovní číslo se svým jménem, cvičně si vyzkoušel start. I v obřích slunečních brýlích. A rovnou se rozhodl, jakou by chtěl mít v závodě dráhu. „Číslo tři,“ měl jasno Powell.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud