25. května 2015 • 17:46

Hejnová nebo Rosolová? Je tu znovu překážkářský souboj

Autor: rb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

V této sezoně se potkaly zatím jednou, a to na trati 300 metrů překážek v Sušici. Tam získala Denisa Rosolová skalp mistryně světa Zuzany Hejnové. „Byla jsem ještě hodně unavená, bylo to čtyři dny po soustředění, opravdu jsem tam měla krizi jak blázen. Ale řeklo mi to, že to není úplně špatný, i když to nebylo nic extra. Musím závodit, na tréninku to nevyzkouším,“ řekla k tomu Hejnová. 



I přesto toto vítězství Rosolovou povzbudilo. „Nebudu říkat, že ne. Čtvrtka je o 100 metrů delší, já tam byla první dvoustovku strašně blízko, nemohla jsem běžet rychle, rozběhla jsem se až poslední stovku. Ta čtvrtka bude jiná, doufám, že ještě lepší než ta třístovka,“ naznačila Rosolová svůj dnešní první start sezony na trati 400 metrů překážek. Na této trati se v Ostravě české rivalky potkají po roční pauze. V roce 2013 brala vítězství Hejnová, která následně vyhrála všechny starty sezony včetně titulu světové šampionky.

Po téměř roční pauze vynucené zraněním sice svěřenkyně Dalibora Kupky neví, co od prvního závodu očekávat, přesto věří, že se jí povede. „Budu samozřejmě nervózní, před prvním startem je to vždycky nervózní. Když to rozběhnu rozumně, nepřepálím to, tak věřím, že to bude dobrý,“ odhaduje Hejnová.

I pro Rosolovou je první start velkou neznámou. „Cítím se dobře, už se těším. Vůbec netuším, jaký čas můžu běžet. Sušice napověděla, že bych měla běžet rychle, pak jsem byla zase trošku unavená v Ostravě, tak uvidíme, jak to bude vypadat teď,“ řekla rodačka z Karviné. I proto mívá na Zlaté tretře vždy velkou podporu publika. To by ji mělo hnát i na zrekonstruovaném stadionu ve Vítkovicích.

„Stadion se mi líbí. Uvidíme, co to udělá s diváky. Protože, když tam lidi stojí a mačkají se, tak je ta atmosféra asi jiná, než když budou všichni sedět. Snad nebudou moc uťáplí.“ Trochu obavy má z toho, jak bude v nové aréně foukat. „Podle Strahova vím, že jak do těchhle stadionů foukne, tak se to tam pak točí všelijak. Člověk pak může běžet celou čtvrtku do protivětru,“ vysvětluje Rosolová.

České fanoušky bude hodně zajímat souboj dvou bývalých parťaček z tréninkové skupiny Rychlé holky Martiny Blažkové. Ovšem budou mít i silnou konkurenci. Na start se vedle nich postaví aktuálně vedoucí žena světových tabulek Wenda Nelová z Jihoafrické republiky, která zaběhla 20. května za 54,37 sekundy. Další adeptkou na vítězství může být i Eilidh Childová, jejíž osobní maximum je 54,22 a v letošní sezoně na čtvrtce překážek ještě nestartovala. Časem pod 55 sekund by chtěla zahájit sezonu i Rosolová. „Ale nikdy jsem tak rychle nezačínala, nejrychleji v Eugene 55,11. Tak uvidíme, jak rychlý budu mít start v této sezoně.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud