26. května 2015 • 14:06

Tretra přišla o souboj maminek, Obergföllová nepřijela

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Souboj oštěpařských maminek na úterní Zlaté tretře proběhne bez úřadující světové šampionky. Němka Christina Obergföllová se na poslední chvíli z účasti na ostravském mítinku omluvila kvůli nemoci. Hlavní soupeřkou Barbory Špotákové tak bude Ruska Maria Abakumovová.



Tři velká jména ženského oštěpu se měla v Ostravě utkat poprvé od roku 2009, Obergföllová se ovšem nakonec diváků na zrekonstruovaném stadionu ve Vítkovicích nepředstaví.

„Dělali jsme všechno, aby dorazila, chtěla přijet. Kvůli tomu jsme i upravovali cestu na následující mítink do Eugene. Nevím, jestli tam teď vůbec poletí,“ vysvětluje manažer Zlaté tretry Alfonz Juck. „Onemocněla. V noci nám poslala mail, kde vyjádřila svou osobní lítost. S tím nic nenaděláte.“

Obergföllová zahájila sezonu před devíti dny na mítinku Diamantové ligy v Šanghaji nepřesvědčivým výkonem 62,08 metru a skončila až šestá.

Sejde tak z plánovaného souboje tří oštěpařských maminek v původním složení. Tři matky ale v závodě budou i tak. Kromě Rusky Marie Abakumovové bude na startu Slovinka Martina Ratejová, která má doma dva syny.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud