28. května 2015 • 16:34

Holuša má v plánu na Memoriálu Josefa Odložila překonat rekord

Autor: rb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Především na domácí atletické hvězdy láká příznivce 22. ročník Memoriálu Josefa Odložila. Jedna z nich Jakub Holuša by tam v běhu na 1500 metrů rád překonal nejen rekord mítinku, ale i český rekord. Na 110 m překážek nastoupí Petr Svoboda.



Příležitost předvést se před pražským publikem, ale především ukázat svou formu před mistrovstvím Evropy družstev (20.-21. června) budou mít v pondělí 8. června atleti na tradičním Memoriálu Josefa Odložila na Julisce. Zde se představí řada českých hvězd, ale také zahraniční špičky.

„Je to výborná startovní příležitost pro české atlety. Doufám, že bude ještě širší startovní pole Čechů. Hlavně přeji organizátorům lepší počasí než v Ostravě,“ připomněl předseda atletického svazu Libor Varhaník chladné a deštivé počasí na Zlaté tretře.

Pozornost by měli příznivci atletiky soustředit na běh na 1500 metrů, kde se halový mistr Evropy ze stejné trati Jakub Holuša pokusí zlomit nejen rekord mítinku, ale také český rekord. „Uděláme mu pro to co nejlepší podmínky. Už jsme domluvili vodiče,“ řekl ředitel mítinku Miroslav Ševčík. Současná hodnota českého rekordu, který v roce 1983 zaběhl Jan Kubista, je 3:34,87. Holuša v polovině května v Dauhá běžel za 3:35,98.

V běhu na 400 metrů se ukáže další evropský halový šampion, závodník Dukly Pavel Maslák. Těšit se můžete také na to, co předvede překážkář Petr Svoboda, ve skoku o tyči nebudou chybět Jan Kudlička a Michal Balner. Do kladivářské klece vstoupí bronzový muž z MS 2013 Lukáš Melich. K vidění budou i koulaři Jan Marcell, Tomáš Staněk, ve startovní listině je také Ladislav Prášil. Ten se ale poslední týdny potýkal se zraněním.

„V halové sezoně měl problém s kyčlí. Podstoupil terapii, cvičil, ale moc se to nelepšilo. Jel do Berlína za doktorem Müller-Wohlfahrtem, kde dostal nějaké obstřiky a napravovali to. V pondělí, když jsem s ním mluvil, vypadal, že je úplně zdráv. Teď to bude hlavně o tréninku, nebyl v Africe, takže nedokážu říct, jak dalece v té přípravě je,“ objasnil reprezentační šéftrenér Tomáš Dvořák.

Ze zahraničních atletů jsou ve startovní listině například překvapivá vítězka soutěže oštěpařek ze Zlaté tretry v Ostravě Izraelka Marharyta Dorozhonová, na trati 400 metrů překážek se předvede Američanka Kori Carterová. Naopak chybět budou české specialistky na tuto trať Zuzana Hejnová a Denisa Rosolová.

„Bohužel jsme spadli do mezidobí dvou Diamantových lig, kterých se naše nejlepší závodnice účastní,“ vysvětlil Ševčík. Kvůli omezení startů v předolympijské sezoně nebude na Julisce házet ani oštěpařka Barbora Špotáková.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud