1. června 2015 • 14:29

Oštěpařka Špotáková se ukáže i v Praze: Věřím, že to poletí

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva závody a ani jeden hod přes šedesát metrů. Tak začala oštěpařka Barbora Špotáková první sezonu po rozchodu s trenérem Janem Železným. Po letošní premiéře na Diamantové lize v Eugene, kde skončila výkonem 59,84 metru pátá, ale nepropadá panice. A nakonec se příští pondělí znovu představí domácím fanouškům na pražském Memoriálu Josefa Odložila.



„Do finále postupovalo šest holek, zachraňovala jsem se třetím pokusem. Ratejová ani Abakumovová takové štěstí neměly,“ připomněla Špotáková . „Neházela jsem dobře, ale i tak jsem byla blízko šedesátimetrové hranici, takže předpokládám, že až to trefím, pokud to srovnám, tak věřím, že to poletí.“

Špotáková zahájila sezonu minulý týden na ostravské Zlaté tretře, v chladném počasí a dešti ale hodila jen 58,57 metru.

„Tohle se někdy stane. Myslím, že byla hodně nahecovaná, počasí tomu nepřálo. Určitě bude házet daleko. Tohle je spíš výjimka,“ věřil po ostravském mítinku Jan Železný , bývalé Špotákové trenér.

Reprezentantce se ale výsledkově nedařilo ani o víkendu při Diamantové lize v oregonském Eugene. Po dlouhé cestě na západní pobřeží Spojených států předvedla v noci na neděli jediný platný pokus ze třetí série, čímž se udržela v soutěži. Dál už se ale nezlepšila.

„Musím učesat techniku a bude to dobré,“ věří přesto Špotáková. „Závod v Eugene byl už naprosto jiný než v Ostravě a mám víru, že ačkoliv jsem teď hody totálně netrefovala, tak že se mi to brzy podaří.“

Špotáková se měla původně v dalším závodě představit až 11. června v Oslu. Teď však do svého programu zařadila další soutěž, v níž se může ukázat fanouškům v Česku. V pondělí 8. června bude patřit ke hvězdám Memoriálu Josefa Odložila na pražské Julisce.

„Vzhledem k přípravě na vrchol sezony jsem už o mnoho klidnější. Těším se, že si spravím náladu na Memoriálu Josefa Odložila, kde budu házet na domácí půdě,“ uvedla Špotáková, kterou trápení na úvod sezony motivuje.

„Bára říkala, že to vypadalo hůř, než to bylo,“ líčí Libor Varhaník, manažer Špotákové. „Cítila se mnohem líp. Má chuť závodit dál. Je to opačná situace než v Ostravě.

Špotáková: V Ostravě to je zakletý
Video se připravuje ...
Atleti Dukly Praha zakončili sezonu fotbalovým zápasem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud