4. srpna 2015 • 18:05

Atletická federace doping odmítá: Zprávy jsou nepravdivé a matoucí!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezinárodní federace IAAF se ostře ohradila proti zprávám médií o údajném rozšířeném užívání dopingu v atletice. Informace německé televizní stanice ARD a britského listu Sunday Times o stovkách podezřelých výsledků krevních testů označila za senzacechtivé a matoucí. Podle IAAF tato média nepřinesla žádný důkaz o tom, že by některý ze závodníků měl pozitivní dopingový test.



Atletická federace odsoudila zveřejnění soukromých a důvěrných údajů, které novináři získali bez jejího souhlasu od utajeného zdroje. Zároveň uvedla, že nejde o žádné tajné záznamy, ale o data, která sama zveřejnila v podrobné analýze před čtyřmi roky.

IAAF také odmítla, že by něco zanedbala. "Veškeré informace ARD a Sunday Times o tom, že IAAF byla nedbalá při řešení podezřelých výsledků, jsou jednoduše nepravdivé, jsou zklamáním a výsledkem špatně informované žurnalistiky. Ve snaze chytit a potrestat podvodníky v našem sportu využívá IAAF všechny dostupné prostředky," uvedla dnes IAAF v obsáhlém prohlášení.

ARD a Sunday Times přišly o víkendu s tím, že 146 medailistů z olympijských her a mistrovství světa v letech 2001 až 2012 v bězích na 800 metrů a delších mělo podezřelé výsledky krevních testů, které nikdo neřešil. Abnormální hodnoty prý vykázaly i některé testy českých atletů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud