11. září 2015 • 14:22

Veselý bude v Bruselu bojovat o celkové vítězství v Diamantové lize

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oštěpař Vítězslav Veselý bude dnes na mítinku v Bruselu útočit na třetí celkový triumf v Diamantové lize. V průběžném hodnocení vede o šest bodů a jeho jediným soupeřem je Fin Tero Pitkämäki. Závod začíná v 20.26 hodin, celý mítink vysílá ČT Sport.



Veselý vyhrál Diamantovou ligu v letech 2012 a 2013 a letos opanoval stejně jako Pitkämäki dva mítinky. Na kontě má 15 bodů, a pokud bude v Bruselu alespoň druhý, bude se bez ohledu na Finův výsledek radovat z diamantu a prémie 40 000 dolarů (téměř milion korun). Když Pitkämäki nevyhraje, bude Veselý v každém případě celkovým vítězem Diamantové ligy.

„Cítím se dobře, ale není to ideální, tak jako v Pekingu,“ připomněl Veselý své osmé místo na nedávném světovém šampionátu. „Ale samozřejmě chci zabojovat o prvenství.“

Na startu bude i úřadující mistr světa a nejlepší oštěpař sezony Julius Yego z Keni či druhý muž z pekingského šampionátu Ihab Abdelrahman z Egypta. Šanci vylepšit si náladu po výpadku v kvalifikaci v Pekingu dostane Jakub Vadlejch.

Diamantovou ligu už letos vyhrály překážkářka Zuzana Hejnová a oštěpařka Barbora Špotáková, které si celkové prvenství zajistily minulý týden v Curychu.

K vrcholům mítinku v Bruselu bude patřit souboj čerstvé světové šampionky na 200 metrů Dafne Schippersové z Nizozemska s dlouholetou královnou této disciplíny, Američankou Allyson Felixovou, která v Pekingu získala zlatou medaili na čtvrtce. Nizozemka Sifan Hassanová chce překonat světový rekord na míli.


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud