27. listopadu 2015 • 10:37

Šéf atletiky Coe zahájil reformy. Zrušil apartmá s obsluhou v Monaku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předseda Mezinárodní atletické federace Sebastian Coe slíbil, že udělá vše, co je v jeho silách, aby očistil notně pošramocenou pověst IAAF i "královny sportu". Zároveň už učinil první kroky související s reformou celé organizace, zejména v rámci jejího provozu v Monaku, kde IAAF sídlí.



Na čtvrtečním zasedání rady IAAF Coe oznámil, že zrušil roční smlouvu s monackým pětihvězdičkovým hotelem Fairmont, kde měl jako předseda k dispozici apartmán s obsluhou. Byla rovněž uzavřena kancelář na Villa Miraflores, kterou IAAF vrátila monackému knížectví. Všichni tamní zaměstnanci byli převedeni do hlavního sídla IAAF.

Coe, jenž kvůli vyšetřování korupční aféry svého předchůdce Lamina Diacka už dříve zrušil tradiční galavečer s vyhlášením nejlepších světových atletů roku, prohlásil, že atletika byla zostuzena neustálými dopingovými kauzami a korupčními skandály.

"Musíme tvrdě pracovat, abychom obnovili důvěru a ukázali pravé hodnoty a možnosti atletiky," řekl Coe. "Teď máme jedinečnou možnost hledět do budoucnosti s optimismem. Je potřeba vybrat správné lidi na správná místa, abychom dostali náš sport do lepších sfér," dodal devětapadesátiletý Brit, který v srpnu vystřídal Diacka v čele IAAF.

Coe se ve čtvrtek rovněž vzdal role placeného poradce firmy Nike poté, co byl v souvislosti s dubnovým přidělením pořadatelství mistrovství světa v roce 2021 americkému Eugene bez voleb obviněn z konfliktu zájmů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud