1. března 2016 • 17:44

Senzace s obřími větráky! Gatlin překonal Boltův rekord na stovce

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden z největších atletických rekordů je možné překonat. Jamajský blesk Usain Bolt však může být v klidu - nové maximum, které vytvořil Justin Gatlin v běhu na 100 metrů, platit nebude. Americký sprinter ho totiž zaběhl v japonské televizní show na dráze, kde mu do zad foukal vítr z obřích ventilátorů.



Na mistrovství světa 2009 posunul Bolt rekord zatím naposledy, tratí tehdy prolétl v čase 9,58 s. Gatlin to tentokrát před televizními kamerami zvládl o něco rychleji – časomíra se zastavila na údaji 9,45 s. Japonští fanoušci jásali, Gatlin s nimi výjimečný výkon slavil, ačkoliv bylo hned jasné, že se do historických tabulek nezapíše.

Při běhu měl totiž výrazné pomocníky. Do zad mu foukal silný vítr z obřích ventilátorů rozmístěných kolem, povolený limit pro oficiální závody byl překročen hned čtyřnásobně. Největší Boltův rival, který dosud předvedl stovku nejrychleji za 9,74, tak poslal na dálku svému rivalovi vzkaz před olympiádou v Riu.

„Vyhraju tam. Přivezeme zlato zpátky do USA a projedeme s ním celou zemi od New Yorku až po Los Angeles“ prohlásil Gatlin sebevědomě už minulý týden. Bolt už zareagoval na jeho vyjádření na Instagramu. „Mluv dál, já zase budu dál tvrdě pracovat,“ napsal Bolt. Už teď je jisté, že stovka v Riu bude mít šťávu.

VIDEO | Podívejte se na nejrychlejší Gatlinovu stovku za 9,45 s

Justin Gatlin se v cíli radoval, jakoby světový rekord měl doopravdy platit
Justin Gatlin se v cíli radoval, jakoby světový rekord měl doopravdy platit

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud