18. března 2016 • 06:35

Tyčkař Kudlička na halovém MS bronz neobhájil, skončil čtvrtý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tyčkař Jan Kudlička obsadil při obhajobě bronzu na halovém mistrovství světa v atletice v Portlandu čtvrté místo výkonem 575 centimetrů. Soutěž ovládl světový rekordman Francouz Renaud Lavillenie, který skočil 602 cm a pak se neúspěšně pokoušel o historické maximum 617 cm. Ženám kralovala rovněž olympijská vítězka z Londýna a halová světová rekordmanka Jennifer Suhrová z USA výkonem 490 cm.



Romana Maláčová byla osmá za úspěšný skok na 450 cm. Český rekordman Michal Balner skončil devátý a výkonem 555 cm potvrdil alespoň svůj loňský limit, čímž si zajistil účast na olympiádě v Riu de Janeiro.

Kudlička se zachraňoval dvakrát na třetí pokus na výškách 565 i 575 cm, ale vyrovnat osobní rekord 580 cm už nedokázal. O čtvrté místo se podělil s úřadujícím mistrem světa pod širým nebem Shawnacym Barberem z Kanady, který má letos skočeno šest metrů.

Maláčová, jež byla na šampionát pozvána mezinárodní federací IAAF dodatečně bez limitu, nenavázala na osobní rekord 462 cm z únorového mítinku v Clermont-Ferrand. Výkon o dva centimetry horší byl nad její síly.

V nebývale kvalitní soutěži žen nestačil na medaili ani úspěšný první pokus na 480 cm. Překvapením bylo až dělené šesté místo Brazilky Fabiany Murerové, halové mistryně světa z roku 2010, s Řekyní Nikoletou Kyriakopuluovou, bronzovou medailistkou z loňského MS v Pekingu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud