15. dubna 2016 • 15:35

Špotáková, Dvořák a Šebrle zvou opět všechny běžce na kros ve Štiříně

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barbora Špotáková, Tomáš Dvořák, Roman Šebrle – atletické hvězdy první velikosti opět po roce na startu krosu ve Štiříně. Šestý ročník populárního závodu pro všechny nadšené běžce od nejmenších prcků až po seniory, který se uskuteční v sobotu 23. dubna 2016, se poběží nejen pro radost, ale také jako pomoc předčasně narozeným dětem.



Ve hře poháry slavných olympioniků Tomáše Dvořáka, Romana Šebrleho a Barbory Špotákové, nedávný halový mistr světa Pavel Maslák jako jeden ze startérů, to jsou taháky pro všechny závodníky, kteří se rozhodnou vyrazit na kros po loukách mezi Všedobrovicemi a Štiřínem (15 kilometrů od Prahy).  

Nebude to však jen běžecký svátek, nýbrž také příležitost nezištně pomoci druhým. Komu přesně?  „Celý výtěžek ze startovného bude věnován Centru pro nedonošené děti porodnice u sv. Apolináře,“ říká docent Antonín Pařízek, vedoucí lékař Perinatologického centra Gynekologicko-porodnické kliniky 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze a zároveň ředitel štiřínského krosu.

„Současně budou rodiny nedonošených dětí, které se narodily v naší nemocnici, na tuto akci pozvány. Aby děti, které byly často mnoho týdnů až měsíců na naší neonatologické jednotce intenzivní péče, prokázaly, jak se psychomotoricky dále rozvíjí. Sami jsme velmi zvědaví na výsledky naší práce, ale hlavním smyslem je pomoc zařazením těchto dětí do běžného života.,“ upozorňuje.

Na tuto atleticko-charitativní akci se můžete přihlásit na www.kros-stirin.cz.  Všechno vypukne v sobotu 23. dubna v 10 hodin.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud