26. dubna 2016 • 14:15

Bolt poběží stovku v Ostravě možná naposledy. Bude ladit formu na Rio

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Usain Bolt se nikdy neomrzí, ale letos 20. května čeká Ostravu opravdu unikátní zážitek. Slavný jamajský sprinter se představí v Evropě ve svém jediném startu před červnovou olympijskou kvalifikací. V Ostravě se představí celkem už poosmé a může to být naposledy. Jeho plány po letošní olympiádě v Riu jsou zatím nejasné.



Své oblíbené místo Usain Bolt nikdy nechce vynechat. Proto se i letos ukáže nadšeným divákům v Ostravě.

„Do Ostravy na Zlatou tretru se vracím rád. Je to jeden z mých nejoblíbenějších mítinků na světě,“ vzkázal Bolt. „V Ostravě je vždycky skvělá organizace a diváci vytváří fantastickou atmosféru. Nakonec to bude můj první letošní start v Evropě.“

Bolt jezdí do Ostravy pravidelně od roku 2006. V minulosti startoval třikrát na stovce, třikrát v běhu na 200 metrů a jednou na exhibiční trati 300 metrů. Osm startů si kromě Ostravy může počítat už jenom mítink Diamantové ligy v Londýně.

„Na vztahu mezi námi a jeho týmem je pozitivní, že nám drží stejnou cenu. Díky tomu jsme schopni udržet rozpočet Tretry,“ říká šéf pořádající společnosti TK Plus Miroslav Černošek. „Budeme ho mít znovu před olympiádou, kdy ho nemá nikdo na světě. Usain drží svoji pozici, na mistrovství světa v Pekingu ukázal, že je number one. V roce olympiády je jeho hodnota vyšší. Je to zážitek.“

Bolt loňský závod naprosto ovládl
Bolt loňský závod naprosto ovládl

Bolt bude na letošní olympiádě v Riu de Janeiro usilovat o unikátní triple triple, chce potřetí v řadě vyhrát tři sprinterské zlaté medaile. Jeho případná další kariéra je zatím nejistá, květnový start v Ostravě tak může být i jeho posledním.

„Je třeba si vážit každého jeho startu, neboť opravdu nevíme, jak to všechno končí,“ říká manažer mítinku Alfons Juck. „Jestli opravdu dosáhne triple triple, tím pádem se stane nesmazatelnou legendou historie sportu. Trenér ho údajně přesvědčuje, aby vydržel jeden, dva roky. On tvrdí, že každý rok těžší, aby se přesvědčil k tvrdému tréninku. Z tohoto pohledu je to velmi cenné. Nemůžeme si dovolit tvrdit, jak to bude dál.“

V Ostravě se Bolt postaví mimo jiné proti světovému rekordmanovi v desetiboji Asthonovi Eatonovi (osobní rekord na stovce 10,21). „Eaton vzkázal, že se na první oficiální závod proti Boltovi velmi těší,“ usmívá se Juck.

Tentokrát budou moct fanoušci Bolta spatřit i v Praze. Ve středu 18. května navštíví jako host mládežnické závody Čokoládová tretra na Julisce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud