17. května 2016 • 16:21

Hvězdný souboj oštěpařů na Tretře bude bez Veselého, je nemocný

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdný souboj oštěpařů na atletickém mítinku Zlatá tretra Ostrava bude bez Vítězslava Veselého. bývalý mistr světa i Evropy dnes plánovanou účast v páteční soutěži zrušil kvůli nemoci a vysokým teplotám.



První příznaky nemoci se u třiatřicetiletého hodonínského rodáka objevily v pondělí a během dnešního dopoledne už bylo jasné, že zdravotní stav mu účast na ostravském mítinku neumožní.

"Moc mě to mrzí. Těšil jsem se, že si ve středu v Praze na Čokoládové tretře zaběhám s Boltem, a hlavně na skvělou atmosféru v Ostravě. Ale bohužel se dnes opravdu necítím dobře a závodit v tomto stavu by byl velký risk," řekl ČTK Veselý.

Druhý muž českých historických tabulek a trojnásobný vítěz Zlaté tretry z let 2012 až 2014 se rozhodl nehazardovat se zdravím především kvůli olympiádě. "Víťovo rozhodnutí, které se mnou konzultoval, je rozumné. V olympijském roce bude záležet na každé maličkosti a závodit s horečkou by bylo zbytečné riziko," řekl Veselého trenér a současně ředitel ostravského mítinku Jan Železný.

Hlavní hvězdou oštěpařského klání bude úřadující mistr světa Julius Yego z Keni. Z českých oštěpařů jsou přihlášeni první muž letošních světových tabulek Jakub Vadlejch a Petr Frydrych.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud