20. května 2016 • 20:53

Vítěz Sasínek na Zlaté tretře šokoval i sebe. Ale se*e ho limit

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

V poslední disciplíně přišlo největší překvapení jubilejního 55. ročníku Zlaté tretry Ostrava. Dvacetiletý hodonínský atlet Filip Sasínek vyhrál patnáctistovku. Ale jak! Osobní rekord si vylepšil časem 3:36,32 o deset vteřin. A jen o dvanáct setin mu unikl limit na olympijské hry.



„Já a největší překvapení Tretry? Doufám, že ano, protože já překvapil i sám sebe,“ zářil v cíli Sasínek. I když zářil. Z parádního času a vítězství měl pochopitelně radost, ale když si uvědomil, jak málo mu chybělo k limitu na olympijské hry do Ria, zaklel. „To mě se..,“ neudržel se mladík.

Usain Bolt mával fanouškům na Zlaté tretře z tohoto krásného veterána
Usain Bolt mával fanouškům na Zlaté tretře z tohoto krásného veterána

Do závodu šel přitom s mnohem skromnějšími ambicemi. Chtěl splnit limit na mistrovství Evropy. A dokud to půjde, tak se držet vepředu. I kvůli hromadě kamarádů a lidem z rodiny, které měl v ochozech. „Běžel jsem asi o pět vteřin rychleji, než byly mé vůbec nejodvážnější plány,“ usmíval se Sasínek. „Ale i tak jsem v cílové rovině cítil dost sil, tak jsem se o to popral.“

Ve finiši nechal Sasínek všechny za sebou. I Jakuba Holušu - halového mistra Evropy (2015) a vicemistra světa z halového šampionátu (2016). Holuša při svém prvním startu pod otevřeným nebem ve finiši vytuhnul a skončil sedmý (3:38,86).

Sasínek vydržel a vyhrál. Při oslavném kolečku byl pořádně dojatý. „Měl jsem skoro slzy v očích…“ O olympijský limit rozhodně ještě bude bojovat. Ale nějakou chvíli to teď počká. „Za týden mě čeká maturita, tak po maturitě,“ dodal Filip Sasínek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud