2. června 2016 • 11:10

Řím byl jen vize, ale Špotáková to zvládla. Večer tam bude házet

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhé čekání je u konce, první cíl olympijské sezony po zlomenině zánártní kůstky se oštěpařce Barboře Špotákové podaří splnit. Ve čtvrtek večer se ukáže v závodě Diamantové ligy v Římě, což je jeden z jejích nejmilejších mítinků.



Před měsícem to ještě byl jen vzdálený sen. „Řím je Báry oblíbený závod, to je vějička, vize,“ líčil Špotákové manažer Libor Varhaník.

Pro třetí závod Diamantové ligy je ale Špotáková na startovní listině a na mítinku, kde v minulosti třikrát vyhrála a hodila dva z deseti nejdelších hodů kariéry, se večer ukáže (ČT Sport závod vysílá od 20 hodin v přímém přenosu).

Pro svůj startovní závod do olympijské sezony má ale Špotáková skromnější cíle, než atakovat svoje nejlepší výkony. Zranění si přivodila koncem března při tenise na Kanárských ostrovech a pak dlouho mohla trénovat jen vrchní část těla. Teprve v posledních týdnech mohla začít plnohodnotně trénovat a v Římě použije kratší rozběh. I proto by jí potěšil výkon přes hranici 60 metrů.

Příběh VŮLE: Mohl jen mrkat, teď chce chodit. Od Špotákové dostal boty
Video se připravuje ...

„Chvílemi jsem moc nevěřila, že se budu schopná dát tak rychle do pořádku a zase házet daleko. Ty myšlenky jsou samozřejmě někdy černý, ale teď už jsem si vyzkoušela, že můžu házet k šedesátce,“ prohlásila Špotáková.

Už minulý týden v tréninku hodila osmapadesát metrů. „Je to veselejší,“ pochvaloval si její trenér Rudolf Černý.

Špotáková se utká s loňskou světovou šampionkou, Němkou Katharinou Molitorovou, i dalšími známými soupeřkami, Jihoafričankou Sunette Viljoenovou, Němkou Christinou Obergföllovou či Madarou Palameikaovou z Lotyšska.

Na mítinku se představí i dálkař Radek Juška, který se postaví proti sedmi skokanům, kteří se v kariéře dostali přes 830 centimetrů. Nechybí ani nejlepší dálkař sezony Marquise Goodwin z USA (845 cm).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud