17. června 2016 • 16:44

Jako husita! Dvořák přivezl do Tábora palcát, atlety čeká šampionát

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Navlékl se do suknice, ujal se cepu a ve stylu Jana Žižky se jal bojovat za zdar atletického mistrovství republiky v Táboře. Populární klip, kterým atletický šéftrenér Tomáš Dvořák na youtube lákal diváky na domácí šampionát, uspěl. Na víkendových závodech má být téměř vyprodáno.



Poslední předolympijský český start oštěpařky Barbory Špotákové, většinu reprezentační špičky, boje o limity na ME v Amsterdamu a olympijské hry v Riu de Janeiro. Atletický šampionát po páteční koulařské předehře na Žižkově náměstí bude vrcholit v sobotu a v neděli na místním atletickém stadionu.

„Ještě máme možnost nějaké lístky prodat, ale věřím, že stadion bude plný. Podle reakce lidí o šampionátu všichni ví, a věřím, že si najdou cestu na stadion,“ říká předseda organizačního výboru David Bor.

K propagaci táborského šampionátu významně přispěl reprezentační šéftrenér Tomáš Dvořák, který se navlékl do středověkého oblečení a zval fanoušky na stadion prostřednictvím originálních upoutávek na internetu.

VIDEO: Podívejte se na upoutávku na atletický šampionát


„Měl jsem na sobě suknici, vyčítané elasťáky. Kamaše se nestihly převléct. Bylo to úžasné a byla děsná zima. Půlhodiny mě to děsně bavilo, pak ty další dvě už moc ne,“ vzpomíná Dvořák s úsměvem na březnové natáčení. „Na jedněch závodech jsem pak dostal palcát, bronzový ze závodu o Zlatý palcát. Musím vznést upozornění, aby se mi nikdo nepletl pod nohy a rozhodně mě nenaštval. Je to fakt nebezpečná zbraň….“

K hitům táborského mistrovství bude patřit start oštěpařky Barbory Špotákové, která si letos poprvé vyzkouší závod z plného rozběhu.

„Konečně běhám naplno. Je to pro mě docela důležitý test. Doufám, že obhájím titul, a že mi půjde technika líp než naposledy na tréninku. Jsou tam velké rezervy. Když to půjde dobře, mohla bych si vylepšit letošní nejlepší výkon,“ uvedla Špotáková, která letos po březnové zlomenině zánártní kůstky nejvíc hodila 63,79 metru na Odložilově memoriálu.

„Musím říct, že tam se to opravdu, nechci říct zlomilo, ale převrátilo… Najednou je to úplně v pohodě,“ pochvaluje si Špotáková. „Můžu běžet skoro naplno, jako když jsem závodila v roce 2008 v Táboře, kdy jsem s přešlapem hodila sedmdesát metrů. Je to optimistické, ani jsem sama nečekala, že se to zvrátí k dobrému.“

Program v Táboře začíná v sobotu i v neděli dny v deset hodin.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud