9. září 2016 • 18:25

Oštěpařka Špotáková zakončila Diamantovou ligu druhým místem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE
Oštěpařka Barbora Špotáková obsadila na závěrečném mítinku atletické Diamantové ligy v Bruselu druhé místo. Trojnásobná olympijská medailistka hodila pátým pokusem 63,78 metru, vítězná Lotyška Madara Palameikaová vylepšila hned v úvodní sérii národní rekord na 66,18. Zuzana Hejnová doběhla v závodu na 400 metrů překážek čtvrtá.


"Dnes jsem na vítězství neměla, Palameika potvrdila svoji diamantovou suverenitu. Ukázalo se, že letošní sezona je pro mě sezonou pátých pokusů," uvedla v tiskové zprávě atletického svazu česká oštěpařka, kterou ve čtvrté sérii nakrátko odsunula z druhé pozice Američanka Kara Wingerová.

V konečném pořadí disciplíny skončila světová rekordmanka Špotáková třetí. O prémii 40 000 dolarů pro celkovou vítězku oštěpu už v belgické metropoli bojovat nemohla, neboť na vedoucí Palameikaovou měla nedostižnou ztrátu. V minulosti Špotáková vyhrála seriál Diamantové ligy čtyřikrát.

"Po olympiádě už moje úsilí k tomu, aby to šlo ještě dál, bylo složité, sezona byla dlouhá. Ale s ohledem na to, jak probíhal především začátek sezony, tak jsem celkově spokojená a druhé místo na finále Diamantové ligy je fajn. Teď už se těším na relaxaci a odpočinek," uvedla bronzová medailistka z Ria.

Ani překážkářka Hejnová o prémii 40 000 dolarů usilovat nemohla, neboť letos v Diamantové lize závodila poprvé. V čase 55,12 doběhla stejně jako na olympiádě čtvrtá, od třetí Jamajčanky Kaliese Spencerové ji dělilo sedm setin sekundy. Zvítězila Američanka Cassandra Tateová (54,47), která díky tomu pro sebe rozhodla i souboj o celkovou vítězku disciplíny.

V minulém týdnu se po mítinku v Curychu radoval z celkového prvenství v disciplíně oštěpař Jakub Vadlejch.

Oštěp ženy:
1. Palameikaová (Lot.) 66,18, 2. Špotáková (ČR) 63,78, 3. Wingerová (USA) 61,86.

Konečné pořadí: 1. Palameikaová 59 b., 2. Mitchellová (Austr.) 25, 3. Špotáková 23.

Špotáková: Z Ria jsem neviděla nic, ale medaile je lepší
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud