4. ledna 2017 • 12:54

Holuša se zranil na vojenském cvičení, vynechá halovou sezonu

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Atlet Jakub Holuša (28 let) vynechá v tomto roce halovou sezonu. Důvodem jsou zdravotní problémy s achilovkou, které začaly při vojenském cvičení sportovců Dukly v září. „Objevily se problémy s achilovkou, které mi znemožnily začít trénink na halovou sezonu podle plánu,“ informoval Holuša prostřednictvím sportovního manažera Alfonze Jucka.



Problémy halového mistra Evropy z roku 2015 v běhu na 1500 metrů a držitele dvou stříbrných medailí z halových mistrovství světa (2012 na 800 metrů a 2016 na 1500 metrů) začaly během armádního cvičení. „Začalo to podvrtnutým kotníkem na vojenském cvičení v září. Od té doby začaly bolesti, které se stupňovaly,“ líčí Holuša.

I proto se po dohodě s docentem Pavelm Kolářem a trenérem Jiří Sequentem rozhodl neriskovat a v klidu se připravit na letní sezonu. V tréninku už začíná pomalu klusat a noha jej nebolí. „Nebylo to jednoduché rozhodnutí, možná bych i nějaké závody v hale stihnul, ale nechci riskovat ani se unáhlit. Navíc v hale už jsem medaile získal, takže mým cílem jsou letní úspěchy.“

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud