1. února 2017 • 21:25

Maslák vyhrál 400 m v Düsseldorfu a může obhajovat titul na HME

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pavel Maslák vyhrál na mítinku v Düsseldorfu svůj první závod na 400 metrů v této halové sezoně. Časem 46,00 sekundy zároveň hravě splnil limit pro účast na halovém mistrovství Evropy v Bělehradu, kde bude obhajovat titul z Prahy. Shodně pátí skončili na mítinku IAAF překážkář Petr Svoboda, půlkař Jan Kubista a mílař Filip Sasínek.



Maslák normu pro Bělehrad překonal o více než sekundu. V porovnání časů ze dvou běhů porazil o 25 setin finalistu olympijských her Bralona Taplina z Grenady. Dvojnásobný halový mistr světa Maslák loni zahájil zimní sezonu výkonem 46,07, rok před tím zaběhl ve svém prvním startu čas 45,80.

"První polovina byla za 21,67, což je pomalé. Chtěl jsem běžet rychleji," přiznal na facebooku Maslák. "Docházely mi síly. Kdybych cítil soupeře blíž, běžel bych určitě rychleji. Jsem rád, že jsem vyhrál. Na první start je to dobré, ale chtěl jsem pod 46 sekund," konstatoval.

Pavel Maslák se připravuje na nadcházející sezonu v nové atletické hale v Ostravě, kde bude v únoru i závodit
Video se připravuje ...

Svoboda časem 7,68 zaostal o tři setiny za výkonem z prvního startu v Jablonci i proto, že na předposlední překážce škobrtl. V nejlepším letošním světovém výkonu 7,51 vyhrál Španěl Orlando Ortega.

Sasínek byl pátý v běhu na 1500 metrů a časem 3:41,88 zaostal jen o 51 setin za osobním rekordem. Jednadvacetiletý běžec splnil zároveň limit pro účast na HME v Bělehradu, kvalifikoval se tak už na druhé trati, protože normě vyhověl už i na osmistovce. Na této distanci byl v Düsseldorfu pátý Jan Kubista (1:47,89).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud