19. dubna 2017 • 09:51

Štiřínský kros opět odstartují atletické hvězdy

Autor: har
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chcete si zkusit pravý běžecký kros v nádherné přírodě kousek od Prahy a ještě pomoci předčasně narozeným dětem? Pak nemůžete chybět v sobotu 22. dubna na 7. ročníku MCC Kros Štiřín o poháry nejlepších atletů světa Tomáše Dvořáka, Barbory Špotákové a Romana Šebrleho.



Louky mezi Všedobrovicemi a Štiřínem nedaleko Prahy opět tuto sobotu zaplaví zapálení běžci všech věkových kategorií. Minižáky počínaje a muži a ženami konče. Populární kros je zase tady! A čím více lidí na startu bude, tím lépe. Proč?

Účastníci se jednak mohou těšit na krásnou trať a hvězdné startéry šéftrenéra české atletické reprezentace Tomáše Dvořáka nebo čtvrtkařského šampiona Pavla Masláka. Ale také mohou sami potěšit druhé. Celý výtěžek z registrace/startovného totiž pořadatelé věnují Perinatologickému centru pro nedonošené děti z porodnice „U Apolináře“.

„Naše akce podporuje nejen pohybovou aktivitu zejména dětí a mládeže, ale v rámci spolupráce s porodnicí U Apolináře zařazujeme mezi závodníky i děti, které měly při porodu někdy až extrémně nízkou tělesnou hmotnost, tedy jednalo se o předčasné porody. Přitom tyto děti neseparujeme, tím pádem nikdo neví, kdo a jaký měl svůj start do života,“ doplňuje profesor Antonín Pařízek, ředitel štiřínského krosu.

Celý závodní den budou moderovat známé televizní tváře Kateřina Nekolná a Petr Svěcený. Více informací můžete získat na www.kros-stirin.cz.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud