15. června 2017 • 12:39

Hejnová přijde o týmové ME, má zdravotní problémy s achilovkou

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překážkářka Zuzana Hejnová chybí v sestavě atletické reprezentace na Superligu mistrovství Evropy družstev, která se koná příští týden ve francouzském Lille. Hejnová bude šetřit bolavou achilovku a chce se soustředit na přípravu na MS v Londýně.



„Po dohodě s Danou vynecháme mistrovství Evropy družstev a budeme se koncentrovat na přípravu na Londýn,“ uvedla Hejnová . „Mrzí mě, že ve Francii s týmem nebudu, reprezentovat pro mě vždy bylo a bude čest. Mým hlavním cílem v letošní sezóně nadále zůstává obhájit na mistrovství světa v Londýně a získat další medaili pro Českou republiku.”

Hejnová má s achilovkami dlouhodobé problémy. Vloni musela vynechat značnou část sezony a tréninkové manko pak snížilo její šance na olympijskou medaili v Riu, kde skončila čtvrtá. Letos zahájila dvěma starty na Diamantových ligách v Euegene (54,50) a v Římě (55,27).

„Konzultovali jsme situaci s šéflékařem atletické reprezentace Jiřím Neumannem a doktorkou Karolínou Bílkovou. Start na Evropě nedoporučili,“ vysvětlila Dana Jandová, trenérka Hejnové. „Tři náročné starty na evropském šampionátu by znamenaly velký risk pro Zuzčinu achilovku, kvůli které musela vynechat většinu minulé sezóny. Nechceme nic podcenit. Budeme se věnovat dobrému tréninku a regeneraci, aby byla Zuzka stoprocentně připravená na světový šampionát.”

Český tým si start v elitní Superlize evropského šampionátu vybojoval před dvěma lety vítězstvím v první lize v Heraklionu a do Lille jinak pojede v nejsilnější sestavě. Mezi oporami budou oštěpař Jakub Vadlejch , na dvoustovce se představí Pavel Maslák , na patnáctistovce Filip Sasínek a na trojce Jakub Holuša .

Představí se všichni závodníci, kteří nedávno pokořili národní rekordy, kromě Masláka i koulař Tomáš Staněk a dálkař Radek Juška . Tradiční oporou bude tyčkař Jan Kudlička .

V ženském týmu nechybí oštěpařka Barbora Špotáková nebo výškařka Michaela Hrubá. Hejnovou na čtvrtce s překážkami zastoupí Denisa Rosolová .

„Výkonnost našich atletů v letošním roce vypadá velice dobře, ale podobně jsou na tom i ostatní federace, se kterými budeme soupeřit. Nebude to vůbec jednoduché a předpokládám, že budeme bojovat s Řeckem a Běloruskem o udržení ve skupině,“ řekl reprezentační šéftrenér Tomáš Dvořák pro stránky atletického svazu.

„Chybět bude pouze Zuzana Hejnová. Naši ostatní závodníci, kteří jsou na předních místech evropských tabulek, budou ve Francii reprezentovat a věřím, že řada z nich předvede kvalitní výkony a zároveň tedy přínosné bodové zisky,“ dodal Dvořák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud