Martin Hašek
28. června 2017 • 23:00

Hymna, vlajka i dojetí. Tolik lásky jsem nečekal, řekl Bolt po Zlaté tretře

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jamajský sprinter Usain Bolt si rozlučkovou oslavu na Zlaté tretře užil naplno. Po závodě, kterým v Ostravě naplnil svou devítinásobnou neporazitelnost, strávil desítky minut podél stadionu, podepisoval se a fotil se s fanoušky. „Kolik jsem rozdal podpisů? Nemám tušení,“ smál se Bolt.



Největší zážitek Usaina Bolta ze své poslední Zlaté tretry? „Ta atmosféra! Čekal jsem, že mi ukážou lásku, ale tohle jsem nečekal,“ řekl Bolt.

Jamajčan sice v Ostravě zaběhl na stovce průměrný čas 10,06 sekundy, ale stadion mu i tak prokázal úctu. Fanoušci ve spolupráci s pořadateli vytvořili choreo v jamajských barvách a Bolt si poslechl a zazpíval i jamajskou hymnu.

Hymna, obří vlajka a dojetí. Podívejte se, jak se Bolt loučil se Zlatou tretrou
Video se připravuje ...

„Bylo to stejné, jako když jsem tu byl poprvé. Cítím energii. Ať je zima, déšť... Já jsem nikdy nebyl naštvaný, když bylo ošklivo. Kdykoli jsem přijel do Ostravy, dostalo se mi maximální podpory a moc si toho cením,“ prohlásil Bolt.

Ze svého výkonu na stovce nebyl nadšený. „Po závodě jsem měl smíšené pocity. Vím, že to nebyl perfektní závod. Mám na čem pracovat. Ale chtěl jsem vrátit fanouškům jejich podporu,“ řekl Bolt.

Bolt po Zlaté třetře: Ostravští fanoušci mi dávají lásku
Video se připravuje ...

Slavného Jamajčana trápí bolest zad, kvůli které ho teď čeká kontrola u jeho německého lékaře Hanse-Wilhelma Müllera-Wohlfahrta.

„Pojedu za mým doktorem a pak se vrátím k tréninku,“ prohlásil.

Bolt má za sebou v sezoně jenom dva závody na 100 metrů a ani v jednom se nedostal pod hranici 10 sekund. Světový šampionát v Londýně, kde se definitivně rozloučí s kariérou, přitom začíná už za pět týdnů.

„Rok po roce, měsíc po měsíci je to o tom dostat se do dobré formy na vrcholný závod. To je důležité. Já si nikdy nedělám starosti. Pokud si nedělá starosti můj trenér, tak jsem taky v pohodě,“ hlásil Bolt.

Dojatý Usain Bolt zpívá jamajskou hymnu při loučení se Zlatou tretrou
Dojatý Usain Bolt zpívá jamajskou hymnu při loučení se Zlatou tretrou

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud