31. srpna 2017 • 18:23

Koulař Staněk byl ve finále Diamantové ligy v Bruselu pátý, vyhrál Hill

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český koulař Tomáš Staněk obsadil pátou příčku ve finále Diamantové ligy v Bruselu. Jeho nejdelší pokus v soutěži na náměstí Grand Place měřil 21,39 metru. Vyhrál Američan Darrell Hill, který v poslední sérii vylepšil rekord mítinku na 22,44 metru.



Český rekordman Staněk se po dvou přešlapech posunul ve třetí sérii vrhem dlouhým 21,39 metru na třetí příčku. Tam figuroval i po pěti pokusech, ale v závěrečném kole se před něj dostali Němec David Storl i Američan Hill.

Druhý jmenovaný z čela sesadil lídra světových tabulek Ryana Crousera. Ten dnes jako první vylepšil sedm let starý rekord mítinku Američana Reese Hoffy (22,16), když hned v úvodním pokusu poslal kouli do vzdálenosti 22,37 metru.

Hill byl ale ještě o sedm centimetrů lepší a díky novému formátu ovládl hodnocení Diamantové ligy. Osobní rekord si vylepšil o více než půl metru a napravil nepovedené mistrovství světa, kde skončil až jedenáctý.

V pátečním hlavním programu finálového mítinku v Bruselu budou české barvy hájit překážkářka Zuzana Hejnová a výškařka Michaela Hrubá.

Finálový mítink atletické Diamantové ligy v Bruselu - předprogram:

Muži:
Koule: 1. Hill 22,44, 2. Crouser 22,37, 3. Kovacs (všichni USA) 21,62, ...5. Staněk (ČR) 21,39.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud