22. října 2008 • 10:38

Liou Siang bude konzultovat léčbu v USA

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čínský atlet Liou Siang se svěří do péče amerických specialistů, kteří by mu měli poradit s léčbou zraněné Achillovy šlachy.



Olympijský vítěz z Atén v běhu na 110 metrů překážek, jenž v Pekingu odstoupil ještě před startem rozběhu, odcestuje podle dnešní informace listu Titan Sports v doprovodu čínských lékařů do USA příští týden.

Pětadvacetiletý Liou se sejde z odborníky z tří amerických nemocnic. Zastaví se i v Houstonu u lékařů, kteří dali po zranění dohromady čínskou hvězdu basketbalové ligy NBA Jao Minga. "Požádáme je o určení diagnózy a návrhy dalšího postupu léčby, ale definitivně se rozhodneme až po návratu domů," citovala atletova osobního trenéra Sun Chaj-pchinga agentura Reuters.

Po odstoupení jedné z největších domácích hvězd z olympijského rozběhu, které šokovalo miliony čínských fanoušků, se vyrojily spekulace o možnosti zářijové operace ve Spojených státech a až roční závodní pauzy. "Dokud ale operace nebude bezpodmínečně nutná, chceme se jí vyhnout," uvedl trenér.

S achillovkou měl mistr světa a bývalý světový rekordman Liou Siang problémy už zhruba rok před olympiádou. Dosud se léčil pomocí tradiční čínské medicíny a začal už i lehce trénovat, podle kouče se ale na dráhu vrátí nejdříve v červnu.

Články odjinud


Články odjinud