4. listopadu 2008 • 17:35

Špotáková se nechala zahrabat do sněhu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když může, vyzkouší všestranná sportovkyně Barbora Špotáková všechno. Olympijská vítězka a světová rekordmanka v hodu oštěpem neváhala zkusit ani disciplíny, které jsou k vidění při klání hasičů, mezi nimiž je často díky svému příteli Lukáši Novotnému.



Minulý týden na několikadenní lyžařské dovolené na pitztalském ledovci v Rakousku propadla také snowboardu a dokonce absolvovala malý lavinový výcvik.

"Chci zkusit všechno, když už jsem tady," řekla ČTK oštěpařka, která na OH v Pekingu vyhrála v dramatu posledním hodem a světový rekord pak v závěru sezony překonala výkonem 72,28 metru.

Půjčila si proto freeridové lyže a s nejlepším českým jezdcem ve volných terénech Robinem Kaletou v zádech brázdila svah hlubokým sněhem. "Docela dobrý," komentovala to a nechala si poradit na sjezdovce také od mistra světa ve skikrosu Tomáše Krause.

Když jí nabídli, aby zkusila snowboard, neváhala ani chvíli a na "prkně" strávila takřka celý den. Během pobytu, na který atletku pozvala její partnerská firma Nike, si rovněž vyzkoušela, jaké to je skončit pod lavinou. "No, nic moc pocit," přiznala, když ji kamarádi zhruba po minutě vyhrabali z pod dvaceticentimetrové vrstvy udusaného sněhu.

"Bylo to příjemné volno, užila jsem si to," uvedla oštěpařka. Na novou sezonu se začne připravovat naplno v prosinci v teple na Kanárských ostrovech. Ještě před tím ale o víkendu s velkou pravděpodobností vyhraje ve svazové anketě Atlet roku 2008.

Články odjinud


Články odjinud