10. listopadu 2008 • 11:47

Špotáková se mezi nejlepší tři nedostala

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čerstvá nejlepší atletka České republiky Barbora Špotáková se nedostala mezi trojici finalistek ankety o nejlepší světovou atletku sezony, jejíž výsledky budou vyhlášeny 23. listopadu na galavečeru v Monte Carlu.



Olympijská vítězka a světová rekordmanka v hodu oštěpem obsadila mezi ženami podle počtu hlasů sedmé místo.

V mužské kategorii se do nejlepší trojice dostali podle abecedního pořadí vytrvalec Kenenisa Bekele z Etiopie, jamajský sprinter Usain Bolt a kubánský překážkář Dayron Robles.

Nebudu brečet, říkala si Špotáková>>>

V ženách se o nejlepší atletce sezony rozhodne mezi etiopskou vytrvalkyní Tiruneš Dibabaovou, ruskou tyčkařkou Jelenou Isinbajevovou a keňskou běžkyní Pamelou Jelimovou. Jasným kandidátem na prvenství je trojnásobný olympijský vítěz a světový rekordman Bolt, mezi ženským triem však jednoznačná favoritka není.

Sexy Špotáková vládne atletice>>>


Volba mezi členy IAAF, funkcionáři, trenéry, novináři i veřejností na internetu byla zahájena 13. října a skončila v neděli o půlnoci. Odborníci odevzdali 1512 hlasovacích lístků, fanoušci zaslali celkem 493.353 hlasů, ale jejich podíl na konečném pořadí je maximálně třicetiprocentní.

Výsledky od 4. do 10. místa:

Muži: 4. Saladino (Pan./dálka), 5. Gebrselassie (Et./maraton), 6. Wanjiru (Keňa/maraton), 7. Thorkildsen (Nor./oštěp), 8. Clay (USA/desetiboj), 9. Merritt (USA/400 m), 10. Silnov (Rus./výška).

Ženy: 4. Campbellová-Brownová (Jam./200 m), 5. Walkerová (Jam./400 m př.), 6. Viliová (N.Zél./koule), 7. Špotáková (ČR/oštěp), 8. Vlašičová (Chorv./výška), 9. Galkinová-Samitovová (Rus./3000 m př.), 10. Mbangová (Kam./trojskok).

Články odjinud


Články odjinud